Történelmet írt a Ferrari magyar tehetsége

2024.10.18. 16:00
Csütörtökön első, pénteken pedig harmadik lett a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli kupasorozat utolsó, mindent eldöntő imolai futamain Válint Bence. A Ferrari Budapest Rossocorsa Team 20 éves pilótája ezzel az eredménnyel a második helyet szerezte meg a bajnokságban. Magyar versenyző soha korábban nem végzett ilyen előkelő helyen a sorozatban, Válint Bence történelmet írt.

Pénteken lezárult a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli versenysorozat. A hét állomásos széria májusban Mugelloban indult, Magyarországon, a Balaton Park Circuiten folytatódott, majd Jerez, Portimao, Le Castellett és Nürburgring után Imolában ért véget. Az utolsó versenyhelyszín a szezonzáró futamok mellett az éves Ferrari ünnepnek, a Finali Mondialinak is otthont adott  – számolt be csapata sajtóközleményében

A Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli sorozatban 10 versenyző küzd a legjobb helyezésekért, a nemzetközi mezőnyben egyedüliként Válint Bence képviselte Magyarországot. A 20 éves pilóta 2023-ban indult először a bajnokságban, és dacára annak, hogy az akkor hét állomásos sorozatból csak négy versenyen vett részt, fantasztikus eredménnyel, harmadik helyen zárt éves összesítésben a tabellán.

2024-ben a Ferrari Budapest Rossocorsa Team színeiben, a mezőny egyik legnagyobb reménységeként csatlakozott újra a sorozathoz. Bence ennek megfelelően teljesített, kivétel nélkül, a hét állomás mindegyikén dobogón állt, összesen 12 alkalommal ünnepelhetett a pódiumon, két futamgyőzelmet, négy második és hat harmadik helyezést ért el.

Az október 17–18-i versenyfutamokon Válint Bence két dobogós helyezéssel koronázta meg a szezont: csütörtökön első helyet szerzett, pénteken pedig harmadik helyen zárt. A mindent eldöntő utolsó futam régen látott izgalmakat hozott. Bence a negyedik helyről indult, közvetlenül Philipp Baron mögül. A futam első harmadában a második helyen autózó Luca Ludwig kiállt, Bence pedig a harmadik helyre jött fel. Az utolsó előtti körben a mindvégig őt üldöző Luigi Coluccio kiszorította a pályáról, ám Bence folytatni tudta a versenyzést. Mivel Philipp Baron korábban 5 másodperc büntetést kapott, végül a harmadik helyen zárt.

Az Imolában szerzett pontokkal véglegesedett a bajnokság állása. Bence másodikként, Giacomo Altoé mögött végzett, ezzel az eredménnyel pedig nem csupán túlszárnyalta a tavalyi helyezését, de

történelmet is írt, hiszen soha korábban nem végzett magyar versenyző ilyen előkelő helyen a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli bajnokságban.

(Fotó: Ferrari Budapest Rossocorsa Team)