Vb-címmel 20, fogadással 600 milliót nyert

2009.06.16. 12:11
A világ egyik legjobb pókerese, a dollármilliomos Phil Ivey híres fogadásairól, idei WSOP-győzelmével 3 millió dollár körül nyert az ellene fogadóktól.

Phil Ivey 2009-ig öt WSOP-karkötőt és egy WPT bajnoki címet szerzett, online és élő készpénzes játékon több millió dollárt keresett.

A játékosok gyakran fogadnak egymás között, volt már pókeres, aki bokszmeccset vívott vagy a golfpályán vesztett dollárszázezreket. A sok híresség közül is kiemelkedik Ivey, aki minden fogadásban részt vesz, akármekkora a tét. 2008-ban például egymillió dollárban fogadott, hogy a Lakers megnyeri az NBA nagydöntőjét (nem nyerte meg, a Boston volt a bajnok).

Az afro-amerikai pókeres bárkivel hajlandó licitálni, aki minimum öt számjegyű összeget tesz fel ellene, legtöbbször Ivey teljesítményére – meddig jut el egy versenyen, fizetős helyen végez, megnyeri – fogadnak.

A mellékfogadások közkedvelt ideje a nyári világbajnokság, a 2009-es WSOP május 27-től július 14-ig tart, Ivey már az első héten megnyerte fogadásainak legnagyobb értékű részét, írja a PókerAkadémia.com.

Az amerikai versenyző több millió dollárban fogadott, hogy idén szerez egy WSOP-karkötőt: június 4-én megnyerte a 147 fős, 2500 dollár nevezési díjú 2-7 draw-póker eseményt.

A győzelem hivatalosan 96 367 dollárt ért, de Ivey milliókat kaszált. Amikor a verseny döntő asztalán megkérdezték tőle, mi a különbség számára a harmadik és az első hely között, Ivey egyszerűen így válaszolt: „több mint 3 millió dollár”.

Ivey egyik barátjával és riválisával, a négyszeres WSOP-karkötős Daniel Negreanuval kötött szokásos, 200 000 dolláros fogadásukat is megnyerte. A két világsztár minden évben fogad, amelyikük hamarabb szerez karkötőt, ennyi pénzt kap a másiktól. Tavaly Negreanu, idén Ivey nyert.

Ez az összeg szinte semmi ahhoz képest, amit a magas tétű versenyzők tettek Ivey ellen. Eli Ezra állítólag 1 200 000 dollárt tett fel, a fogadások végösszege valahol 3 és 6 millió dollár között van.