Évek óta pókereznek a szépségkirálynők

2009.07.20. 14:10
Freire Szilviát a barátja vette rá a játékra, Dammak Jázmin élőben és az interneten is játszik.

A Miss World Hungary 2008 Freire Szilvia, és a Miss Universe Hungary 2008 Dammak Jázmin is gyakran feltűnik a pókerasztaloknál, élőben és online is sokat játszanak a szépségkirálynők.

A póker már nem csak a férfiak sportja, az utóbbi évtizedben megszázszorozódott a női versenyzők száma, egymás után születnek a kiváló női versenyeredmények.

Magyarországon még kevés hivatásos női játékos van, de hobbiversenyzőből rengeteg akad, többek között hazánk két legszebb nője, Freire Szilvia és Dammak Jázmin is szórakozásból pókerezik, írja a PókerAkadémia.com.

A 24 éves Miss World Hungary Freire Szilviának párja mutatta meg a pókert 2 éve, azóta hobbiból rendszeresen vesz részt pókerversenyeken. „Bár a párom sokkal jobban tud, de büszkén mondhatom, én is egész jól játszom. Nem játszok nagy tételben, de azért szeretem, ha van valami az asztalon, kell egy kis motiváció!"

Freire idén a Las Vegas-i World Series of Pokeren is szerepelt, élete legnagyobb versenyén remekül helytállt. A 13. helyen végző Szilasi Viktóriához hasonlóan nem sikerült fizetős helyen végeznie, a középmezőnyben búcsúzott.

A 25 éves Miss Universe Hungary 2008 Dammak Jázmin egy éve kezdett el pókerezni; barátai hatására próbálta ki a játékot. A szépségkirálynő azóta élőben és az interneten is gyakran játszik. „A póker nem szerencse-, hanem inkább logikai játék. Rendkívül szórakoztató tud lenni, és függőséget sem okoz, ha az ember nem veszik el az anyagi részében.”