Markovits 230 millióért játszik Barcelonában

2009.09.07. 11:35
A legrangosabb európai versenysorozat, a European Poker Tour spanyolországi versenyén 478-an fizették be a 8300 eurós nevezési díjat. Két játéknap után hetvenketten vannak versenyben a 850 000 eurós fődíjért.

Az EPT 6. évadja Barcelonában folytatódik, a főversenyre ezúttal is hatalmas mezőny gyűlt össze. A selejtezőnapokat pénteken és szombaton rendezték, a 2. játéknap vasárnap volt.

Az 1A selejtezőnapon 207 játékos vásárolta meg az indulási jogot, többek között Roland de Wolfe, Arnaud Mattern, Jason Mercier, Katja Thater, Johnny Lodden, Bertrand “ElkY” Grospellier és a címvédő Sebastian Ruthenber is. A sztárok többsége korán búcsúzott, egyedül Lodden és Grospellier kvalifikálta magát a 2. játéknapra, írja a Pókerakadémia.com.

Az 1B játéknapon 271 játékos ült asztalhoz, Daniel Negreanu, Lex Veldhius, John Cernuto, Constant Rijkenberg, Julian Thew, Carlos Mortensen, Peter Eastgate, Boris Becker, Matt Woodward és Pieter De Korver is.

A chip leader Woodward lett, De Korver, Veldhius és Negreanu is az élmezőnyben zárt. Hatalmas meglepetésre a 2001-es világbajnok Mortensen és a 2008-as világelső Eastgate is kiesett. A négy magyar közül Markovits Ádám volt a legjobb, az élmezőnyben zárta a napot.

A második játéknapra összevonták a selejtezőnapokról továbbjutott játékosokat, és a kifizetésig, 72 játékosig folytatták. Pénzt Daniel Negreanu, Florian Langmann, Freddy Deeb, Sandra Naujoks, Joep Van Den Bijgaart, Ivan Demidov és Lex Veldhius sem nyert.

A sztárok közül a PCA-győztes Bertrand „ElkY” Grospellier, az EPT-győztesek, Noah Boeken, Mike McDonald, Roland de Wolfe és Matt Woodward jutottak tovább a harmadik versenynapra.

Az egyetlen játékban maradt magyar, Markovits a már biztos 12 000 eurós nyereménnyel a 25. helyről folytathatja a játékot.

A hétfői harmadik játéknapon a legjobb 24 játékosig játszanak.