3 magyar pókeres jutott tovább Prágában

2009.09.18. 13:56
Az Unibet Open Prága első játéknapján a 13 magyar indulóból Hájas Máté, Galló József és Samodai Gergely maradt játékban.

225-en indultak az 1A játéknapon, ahol 14 és hajnali 2 óra között 10 vakszinten küzdöttek a versenyzők. A végére 57-en maradtak, az átlagstack 39 ezer zsetonra nőtt.

A magyar játékosok többsége kiesett a versenyből. A játéknap elején búcsúzott Botond Balázs, aki szettel maradt alul ellenfele nagyobb szettje ellen, és a sikeres online készpénzes játékos Tóth Csaba, aki ötöspárral szaladt bele ellenfele 3-as fulljába.

Nem sokkal később Magyarország egyik legjobb női játékosa, Szilasi Viktória is kiesett, aki dámapárral kapott ki A-K ellen. A magyarok pechszériája folytatódott, a vb-ezüstérmes Tóth Richárd királypárral esett ki ászpár ellen, míg Szabó Gergely szintén K-K-lyal búcsúzott, igaz ő A-K ellen.

A következő két magyar kieső vesztét játékostársuk 8-as párja okozta. Két különböző asztalnál, de körülbelül egyszerre Urbán Attila A-Q-val, Majka A-2-vel kapott ki a flopon szettesedő 8-as pár ellen.

A médiasztár ideges lett és rögtön elhagyta a Hilton szállót, igaz Dzsudzsák Balázs meghívására a Sparta Praha–PSV Eindhoven Európa Liga mérkőzésre ment.

A játéknap végén Szabó István és Németh András is bővítette a kiesők névsorát. Előbbi egy pénzfeldobásos szituációt vesztett el, A-J-val kapott ki 7-7 ellen, utóbbi pedig egy nagyobb kassza elvesztése után, A-Q-val szaladt bele játékostársa A-K kezébe.

A szépségkirálynő Polgár Krisztina sem jutott tovább, ő dámapárral kapott ki ellenfele A-8 keze ellen.

A három magyar továbbjutó átlag alatti zsetonmennyiséget gyűjtött össze, Hájas Máté 29 700-as, Galló József 31 600-as, Samodai Gergely 35 200-as stackkel zárt, a középmezőnyből várhatják a szombati 2. játéknapot.

Pénteken 14 órától kezdődik az 1B selejtezőnap, négy magyar – a 2008-as Budapest Poker Open győztese Gáll Zsombor, a BPO-4. Szamosi Gábor, a Sunday Warm-up 3. helyezettje Kovács András, valamint Nagy Zsolt – indul. A verseny élő közvetítését a Póker Akadémia oldalán lehet követni.