Nem ment a magyaroknak a prágai pókerversenyen

2009.09.19. 21:28 Módosítva: 2009.09.19. 21:28
A 18 magyar indulóból mindössze négyen jutottak tovább az Unibet Open Prága második játéknapjára. Kilencvenkilenc játékos van még versenyben, a szombati játéknapon a döntő asztalra való bejutás a tét.

Az 1B játéknapon öt magyar játékos - Kovács András, Szamosi Gábor, Gáll Zsombor, Czuczor Márton és Nagy Zsolt indult, de közülük csak egynek, Nagynak sikerült a továbbjutás.

Elsőként a 2008-as BPO 4. helyezettje Szamosi búcsúzott, aki előbb egy hatalmas kasszát vesztett A-K-lyal ellenfele A-J keze ellen, majd all-in blöffjét elcsípték és kiesett a versenyből. Nem sokkal később a BPO győztese Gáll Zsombor is távozott, a magyar játékos tízes párral kapott ki játékostársa király párja ellen, majd maradék zsetonját K-2-vel vesztette el A-K ellen, írja a Póker Akadémia.

Kovács nagyon sokáig az élmezőny tagja volt, de három pénzfeldobásos szituáció elvesztése után a játéknap végén ő is búcsúzott. A magyar játékos előbb A-K-lyal maradt alul ellenfele 10-10 keze ellen, majd két alkalommal all-int vesztett K-Q-val (mindkétszer J-J ellen) és kiesett.

A magyar kiesők közül Czuczor volt a legpechesebb, a kiesésekor ugyanis 94 százalékos nyerési esélyei voltak. Az all-in után a magyar A-4-gyel két párt mutatott az A-Q-8-4 turnön, míg játékostársa A-5-tel mindössze egy párt alakított ki. Czuczor ellenfelén a pakliban lévő három 5-ös egyike segíthetett csak, amiből egy érkezett a riverre.

Az utolsó vakszintet egyedül Nagy Zsolt élte túl, aki nem sokkal a vége előtt nagy szerencsével maradt játékban - A-Q-val nyert ellenfele A-K lapjai ellen. A magyar ennek ellenére az átlagzseton felével sem rendelkezik és short-stacként kezdi majd a 2. játéknapot.

Még kilencvenkilenc játékos van versenyben, a kifizetés az 54. helytől kezdődik, az első pénzt érő helyezett 2 025 eurót vihet majd haza. A második játéknapon a döntő asztal kialakulásáig folyik a küzdelem, a finálét vasárnap rendezik, a fődíj 166 000 euró lesz.

A magyar versenyzők a mezőny hátsó feléből várják a folytatást, Hájas Máté 29 700, Galló József 31 600, Samodai Gergelyhez 35 200, míg az 1B napról továbbjutó Nagy Zsolt 18 000 zsetonnal kezd. A szombati játéknap eseményeit 14 órától lehet majd követni a Póker Akadémia oldalon.