140 milliót ért a világbajnok 2. helye

2009.10.08. 16:22 Módosítva: 2009.10.08. 16:22
Az EPT London főversenyén Peter Eastgate hibázott a heads-upban, Aaron Gustafson nyerte a tornát.

A 2008-as világbajnok Peter Eastgate a 2. helyen végzett a European Poker Tour londoni főversenyén, sikerével 800 000 dollárt nyert.

Az EPT London főversenyére 730-an fizették be a 8 000 dolláros nevezési díjat, így több mint 5 millió dolláros nyereményalap alakult ki. Az eseményen számos híres játékos indult, de a legnagyobbak közül egyedül Peter Eastgate jutott be a 8 fős döntő asztalra.

A tavalyi világbajnok a második helyről kezdte a finálét és magabiztos játékkal jutott el a mindent eldöntő heads-upig. A kétfős játékban Eastgate 2:1 arányú zsetonhátrányban volt az online profi Aaron Gustavson szemben, de ez a különbség nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A heads-up mégsem tartott sokáig, Eastgate ugyanis a hetedik leosztásban A-9-cel ment all-in, amit ellenfele jóval erősebb A-Q-val adott meg. A board nem segített a dán pókerjátékoson, aki így a második helyen búcsúzott, írja a Póker Akadémia.

„Teljesen elégedett vagyok a heads-upig mutatott játékommal. Sajnos a kétfős játék nem tartott sokáig, de az utolsó leosztást leszámítva jól játszottam. A végén hibáztam, de így is nyertem félmillió fontot – egyedül ez vigasztal.”

Eastgate a legendás Phil Hellmuth 20 éves rekordját adta át a múltnak, mikor minden idők legfiatalabb összetett világbajnoka lett tavaly novemberben. A dán pókerjátékos mindössze 22 évesen nyerte meg a WSOP főversenyének döntő asztalát és a vele járó 9 millió dollárt.

A fiatalember azóta folyamatosan bizonyítja, hogy nem véletlen volt a hatalmas siker: idén janurában a Pokerstars Caribbean Adventure 4 800 dolláros mellékversenyén elért első helyezésével 343 000 dollárt nyert, most pedig további 800 000 dollárral bővítette vagyonát.

A mostani 2. helyezéssel Eastgate élőnyereményeinek összege átlépte a bűvös 10 millió dolláros határt és ezzel két helyet ugrott előre a világranglistán – a 9. helyről a 7.-re.