Kirúgott egyetemista a pókervilágbajnok

2009.11.10. 17:14
Az élőversenyeken eddig szinte ismeretlen 21 éves Joe Cada Darvin Moont verte három és fél óra alatt, minden idők legfiatalabb bajnoka, 1,5 milliárdot nyert.

Joe Cada és Darvin Moon helyi idő szerint hétfő este tízkor folytatta a World Series of Poker főversenyének Las Vegas-i döntőjét. Moon alig egy óra alatt ledolgozta óriási hátrányát, a vezetést nem tudta átvenni, a 2. nap első szünetére 95,5 millió (Moon) és 99,3 millió (Cada) zsetonnal mentek.

A pihenő után Moon óriási kasszát nyert, a zsetonállás megfordult (145 millió-50 millió volt Moon javára), de Cada apró lopásokkal és egy nagy kasszával fordított, 108 millió zsetonja volt Moon 86-jával szemben.

A 21 éves amerikai tovább növelte előnyét, a 364. leosztásban flop előtt 3 millióig emelt, Moon visszaemelt 8 millióig. Cada all int mondott, Moon tartotta, Cada kilences párt borított, Moonnál káró QJ volt.

A flop 827 lett, a turnre egy király jött, a riverre újabb hetes, ezzel Cada három és fél óra alatt megnyerte a partit, a világbajnokságot és a 8,5 millió dollárt is; Moon 5,1 milliót kapott a 2. helyért.

Cada 21 éves, minden idők legfiatalabb világbajnoka (a tavalyi győztes dán Peter Eastgate-től vette el ezt a címet). 16 éves kora óta pókerezik, játékszenvedélye miatt nemrég kirúgták a Macomb Community Egyetemről. A vb előtt ismeretlen volt az élőversenyeken, kisebb online tornákon voltak sikerei, a vb-döntőbe ötödikként jutott, onnan felfejlődve nyert.