Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiesett a szépségkirálynő a százmilliós budapesti pókertornáról

2009.11.28. 13:25
Az 1C selejtezőnappal folytatódott pénteken a Budapest Poker Open, harmincan jutottak tovább, így szombaton nyolcvankilencen küzdenek a 34 fizetős hely egyikéért.

A 2009-es BPO harmadik selejtezőnapjára is minden hely elkelt, 120-an ültek asztalhoz. A sztárok közül a szépségkirálynő Polgár Kriszta, a WPT-karkötős Markovits Ádám, az online profi Mayer Szabolcs, Magyarország egyik legjobb készpénzes játékosa Tóth Csaba, valamint Kuremszki Csaba, Koroknai András, Németh András, Szabó Gergő és a költő Varró Dániel indult.

A nagy nevek közül Tóth Csaba búcsúzott először, a játéknap elején egy 18 ezres kasszát (az indulózseton 10 000 volt) vesztett el top párral flöss-húzó ellen, majd short-stackként nem sikerült dupláznia, kiesett.

A versenyről két órát késő Németh sem bírta sokkal tovább, K-Q-val maradt alul ellenfele K-J keze ellen a Q-10-9-10-X boardon. Némethtel szinte egyidőben Koroknai András is távozott, aki blöff all-in ment riveren. Pechjére ellenfele 10-9-cel tartotta az emelést a 10-7-2-X-X asztalon, így Koroknai is a kiesett.

Napközben búcsúzott még Kuremszki Csaba és Varró Dániel, a játéknap utolsó kiesői között volt a WPT-győztes Tóth Richárd barátnője, Polgár Kriszta is. A szépségkirálynő remekül játszott, szerencsétlen leosztásban esett ki, írja a Póker Akadémia.

Polgár egy cooler (nagy összeakadásos) szituációt vesztett el, A-K-lyal ment all-in flop előtt, amit játékostársa a jóval erősebb A-A-szal adott meg. A szépségkirálynő nem fejlődött tovább a boardon, így búcsúzott a főversenytől.

A sztárok közül csak hárman jutottak tovább, közülük Szabó Gergő áll a legjobban, 102 200 zsetonnal zárt az élen, amivel az összetettben is átvette a vezetést. Mayer a középmezőnyben végzett 53 400-zal, Markovits short-stackként mindössze 13 900 zsetont gyűjtött.

A játéknapot harmincan élték túl, ők az 1A nap 29 és az 1B nap 30 továbbjutójához csatlakoztak, szombaton tehát 89-en küzdenek a 34 fizetős hely egyikéért, az összdíjazás 117 millió forint. A döntő asztalt vasárnap rendezik, a fődíj 27 629 874 forint.