35 milliót nyert egy magyar online pókeres

2009.11.30. 22:02
KillerMendez nicknevű kártyás második lett a Sunday Millionon, nyereménye minden idők 3. legnagyobb magyar online pénze.

A KillerMendez néven játszó magyar pókeres 9 077 induló közül jutott az 1 815 400 dollár (330 millió forint) összdíjazású torna, a Sunday Million döntő asztaláig, csakúgy, mint PokerStars proficsapatába tartozó Johnny Lodden, valamint két brazil pókerklasszis, Caio Cesar Pimenta és Joao Mathias, írja a Póker Akadémia.

A magyar játékos kevés zsetonnal kezdte a döntöt, minél előbb dupláznia kellett. Már csak hatan voltak játékban, amikor A-T lapokkal ment all-in, ellenfele, a holland "floriverboy" azonban erősebb A-J-val tartott. KillerMendeznek a turnön már flösre és sorra is esélye volt, és meg is kapta sorát a riveren.

Ezután fokozta a tempót, agresszív játékkal több kisebb potot is begyűjtött, hamarosan a második legtöbb zsetonnal állt a mezőnyben, de nem voltak nagyok a különbségek.

Kiesett Lodden és Mathias, előbbit Pimenta, utóbbit "floriverboy" búcsúztatta. Kevéssel később KillerMendez ment all-in A-8-cal és valamivel több mint 11 millió zsetonnal (vak: 400 000/800 000). A kisvak Pimenta azonnal dobott, a nagyvak "floriverboy" viszont A-9-cel tartott. Az asztalra T-8-5-Q-3 érkezett, KillerMendez nyolcaspárral vitte a kasszát.

A vesztes parti után meggyengült floriverboy végzett a harmadik helyen, Pimenta búcsúztatta. KillerMendez heads-up-ba jutott, igaz, brazil ellenfele jelentős előnyből, 68 millió zsetonnal kezdett, KillerMendez 22 millióval játszott. A magyar csökkenteni tudta a különbséget, fordítania nem sikerült, K-Q-9-9 asztalon került all-in 9-5-tel, vagyis drillel, Pimenta azonban K-9 fullal játszott.

A magyar pókeres 190 617 dollárt (majdnem 35 millió forint) nyert 2. helyével, ami minden idők 3. legnagyobb magyar online verseny nyereménye.