Egymillió dollárt nyert a 9/11-hős tűzoltó

2009.12.22. 20:53
Mike Kosowski a PokerStars Million Dollar Challenge tv-műsor döntőjében legyőzte a világelső Daniel Negreanut.

Az először kiírt versenyen amatőr pókeresek játszhattak a világ legjobbjaival, Million Dollar Challenge fődíja egymillió dollár. A nevezőknek egy online és egy élőselejtezőt kellett nyerniük a döntőhöz, ahol a világelső Daniel Negreanu volt az ellenfél.

A rendkívül népszerű tv-műsor első győztese Mike Kosowski lett, az 53 éves tűzoltó szolgálatban volt a World Trade Center elleni támadásnál. Az online fordulóban 16 000 játékos közül lett a legjobb, de az élőselejtezőben először kiesett. Még egy lehetőséget kapott a PokerStars-tól, vigaszágon egy sit ’n go-ból kvalifikálta magát a döntőre.

„A világ egyik legszerencsésebb emberének tartom magam. Túléltem a terrortámadást 2001 szeptember 11-én, és annak ellenére, hogy itt az első fordulóban kiestem, kaptam egy második lehetőséget, hogy a fináléba kerülhessek.”

Kosowski élt a lehetőséggel: „El se hiszem, hogy nyertem. Nyugdíjasként ez hatalmas változás, egy pénzügyi tanácsadóval is beszélek. Egyelőre biztos, hogy a fiam egyetemi tanulmányait és a lányom házasságát ebből fogjuk fizetni, valamint két – a Families of Freedom Scholarship Fund és a City Harvest - alapítványnak fogunk adományozni.”

A fődíj mellé Kosowski egy beülőt is kapott a 2010-es PokerStars Caribbean Adventure versenyre, írja a Póker Akadémia.

„Az egész családdal utazunk a Bahamákra. Soha nem gondoltam volna, hogy egy 10 000 dollár nevezési díjú versenyen fogok valaha részt venni. Az édesapám mindig azt mondta, hogy soha ne költsek többet, mint ami a zsebemben van.”

A PokerStars Million Dollar Challenge döntője december 27-én kerül adásba, akkor az egész világ láthatja Kosowski győzelmét.