Krumplisütéssel kezdte a pókermilliárdos

2010.02.25. 15:44
Phil Ivey a világ legjobbja, átlagos családban nőtt fel, de manapság már nem okoz gondot 10 millió dollár elvesztése.

Az amerikai 33 évesen a világ legismertebb és legjobb pókerese, 22 versenygyőzelme és több mint 12 millió dollár élőverseny-nyereménye van, 100 millióra becsült vagyonának nagy részét online és élő készpénzes játékokon nyerte.

Az amerikai hatalmas szerencsejátékos és sportfogadó is, egy sporteseményre képes akár több millió dollárt feltenni vagy a kaszinókban kockajátékokban dobásonként 30-40 ezer dollárt kockáztatni, írja a Póker Akadémia.

„A sikereim titka, hogy hidegen hagy a pénz, ha 300-400 ezer dollárt kell feltennem egy leosztásban és blöffölök, egyáltalán nem érdekel.”

„Minden napom a pókerről, a sportfogadásról, a blackjackről vagy a kockajátékokról szól. Ha úgy érezném, sokat vesztek, abbahagynám, de ennek még nem jött el az ideje.”

A legutóbbi televíziós interjúban Ivey gyerekkoráról és pályafutása kezdetéről is beszélt: átlagos családban nőtt fel, édesapja építkezésen, édesanyja biztosítónál dolgozott.

"Mindig többre vágytam egy középszerű életvitelnél. Fiatal koromban mindig azon gondolkoztam, hogyan lehetnék gyorsan gazdag. A pókerbe a nagyapám vezetett be, ebben találtam meg a kiugrási lehetőséget.”

Ivey 16 éves korában egy McDonaldsban dolgozott és az ott megtakarított pénzen járt el a környékbeli kártyajátékokra.

„Eleinte nagyon sokat vesztettem, de rengeteget gyakoroltam, hogy én legyek a legjobb. Volt, hogy napi 16-18 órát játszottam.”

Nyolc évvel később, 24 éves korára Ivey dollármilliomos lett, és azóta is folyamatosan nyer, mostanra még 5-10 millió dollár veszteséget is könnyen elvisel.