Magyarországon nem lesz pókerrablás

2010.03.11. 16:42 Módosítva: 2010.03.11. 16:42
Berlinben több százezer eurót zsákmányolt a hat símaszkos, Magyarországon nincs készpénz a teremben, a zsetonokat külön helyiségben váltják át, a kaszinóvendégeket regisztrálják, lefényképezik.

Szombat délután néhány perc alatt rablók fosztották ki az European Poker Tour berlini főversenyét, a hat símaszkos férfi machetével és pisztollyal támadta meg a Grand Hyatt Hotelben rendezett verseny regisztrációs pultját, ahol fémdobozban tárolták a játékosok nevezési díját (ez adta a verseny pénzalapját).

Az egyik tettest a biztonsági őr földre vitte, a többiek kimentették társukat. Az egyik táska pénzt nem vitték el, de így is több százezer eurót zsákmányoltak, írta a Póker Akadémia.

A magyar kaszinók és versenyszervezők a szerencsejáték-törvényhez igazodnak, mely előírja, hogy a játék nem készpénzben, hanem zsetonokban zajlik. A kaszinók tájékoztatása szerint a kifizetések is zsetonban történnek, ezeket a kasszánál váltják át készpénzre, amely a kaszinón belül egy elkülönített helyiség.

A készpénz jelentős részét beriasztott, időzáras széfben tárolják, ezt többkörös, élőerős, mechanikus, elektronikus és vegyi védelemmel biztosítják, és természetesen a kaszinó teljes területén kamerarendszer működik.

Szintén jogszabály írja elő a kaszinóba érkezők azonosítását, az első látogatásnál a regisztrációt (érvényes, hatóság által kiállított fényképes igazolvány kell hozzá), a többi érkezésnél pedig a beléptetést. A látogatóról fényképet készítenek, a recepción minden belépését (játéknaponta az elsőnél) regisztrálják és tárolják.