46 milliárdot bukott a balek amerikai

2010.05.26. 13:22
Terrence Watanabe 204 millió dollárt vesztett egy év alatt Las Vegasban, 14,75 millióval tartozik, 28 év börtön várhat rá.

Az amerikai üzletember 1977-ben, 19 évesen vette át az édesapja által 1932-ben alapított Oriental Trading Company-t (OTC-t), a cég gyermekjátékok és partikellékek értékesítésével foglalkozott. A munkamániás Watanabe sikeres vállalkozást vitt, 2000-ben az OTC éves bevétele meghaladta a 300 millió dollárt, írja a Póker Akadémia.

Watanabe abban az évben eladta cégét a Brentwood Associates-nek, a pontos részletek nem nyilvánosok, de több száz millió dollárt kapott. Nem tudott mit kezdeni rengeteg szabadidejével, előbb az alkohol majd a szerencsejáték rabja lett.

terr

Állandó vendég volt a Las Vegas-i Rióban és Caesars Palace-ban, egy év alatt több mint 204 millió dollárt vesztett el a kaszinókban. Ennek egy részét hitelből játszotta, jelenleg 14,75 milliós tartozása van, amit nem tud kifizetni. A szigorú nevadai törvények miatt ezért 28 év börtönt is kaphat.

Watanabe elismeri felelősségét, azzal védekezik, hogy a kaszinók itatták és gyógyszerezték játék közben, valamint a beígért visszatérítést sem kapta meg. A Nevada Egyetem professzora, WIlliam Thompson szerint bevált eljárás, hogy a nagy pénzben játszók 25-30%-os visszatérítést kapnak veszteségeikből, ezt Watanabe-nak is beígérték, akinek így több mint 60 millió dollár járna vissza.

A elhúzódó per egyértelműen rossz reklám Las Vegasnak.