79 órát pókerezett egyhuzamban

2010.06.06. 16:10

Új világcsúcsot állított fel Phil Laak profi pókeres Las Vegasban: több mint 79 órán át játszott egyhuzamban, megdöntve az addigi rekordot. Túlszárnyalta mind a hivatalos - 72 órás - Guinness-rekordot, mind a nem hivatalos csúcsot, amely 78 óra és 45 perc volt.

A szabályok értelmében óránként csupán ötperces szünetet tarthatott, ő azonban inkább összegyűjtötte a pihenőket, hogy lezuhanyozhasson, illetve jógagyakorlatokat végezzen. "Rengeteget nyújtózkodtam, ami érzésem szerint nagyban segített fizikailag kibírni a fennlétet" - mondta újságíróknak. Bejelentette, folytatja, míg el nem éri a kilencvenórás határt.

Minden ötödik órában evett csak, méghozzá olyan fogásokat, amelyeket egy táplálkozási specialista állított össze számára. Januárban fogta magát szigorú diétára, hogy felkészüljön a rekorddöntésre.

Kísérletét sok ezren követték nyomon az interneten. A harminchét éves Laak pókerpályafutása alatt eddig több mint 2,5 millió dollárt nyert. Rendszeres résztvevője a televíziós közvetítéseknek.