Csapdába csalták az idióta kaszinórablót

2011.02.10. 11:57
Rabolt, féktelenül költekezett, rengeteget elkaszinózott és még adakozott is a tolvaj, de belebukott a maradék zseton eladásába.

December közepén egy motorosruhába öltözött, felfegyverkezett rabló 300 millió forintnyi zsetont zsákmányolt a Las Vegas-i Bellagióból. Másfél hónap elteltével a rendőrség egy fórumozó segítségével elkapta a másfél millió dollár elrablóját, Anthony Michael Carleót, írja a Póker Akadémia.

A rablás után rögtön felmerült, a tettes vajon hogyan fogja beváltani a zsetonokat, a hatóságok és a kaszinó is kiemelten figyelte a zsetonváltásokat. Karácsony előtt a Bellagio kasszájában egy férfi akart beváltani egyet az elrabolt 25 ezer dolláros zsetonok közül. A rendőrök a kb. 5 millió forintot érő zsetont lefoglalták, a férfit kihallgatták. Kiderült, az Üdvhadseregnek gyűjt adományt, a zsetont egy ismeretlentől kapta.

Egy ismerőse szerint Carleo december végén feltűnően sokat költött, amit egy állítólagos vegasi nagy nyereménnyel magyarázott, az év utolsó napjaiban pedig közel 200 ezer dollárnyit veszített a Bellagióban.

Carleo megoldást keresett a nagyobb címletű zsetonjai pénzre váltásához. Regisztrált egy online póker fórumra, ahol a tagok a rablás utóéletéről beszélgettek. Kapcsolatba lépett egy - számos ötletet adó - fórumozóval, Matthew “Provotrout” Brooksszal és magánlevelezésbe kezdtek. Bevallotta neki, hogy ő a rabló, bizonyitékként egy képet is csinált két elrabolt 25 ezres zsetonról.

Brooks szólt a rendőrségnek, a kaszinónak és az FBI-nak. Egy nyomozó felvette a kapcsolatot a rablóval, vevőnek adta ki magát, és az átadás helyszínéül megbeszélt kaszinó előtt őrizetbe vették Carleót.

A rabló lebuktatásában segítő, nevüket vállaló emberek aggódnak, ugyanis Carleo azóta óvadék ellenében újra szabadlábon van.