2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Vesztőből 18 hónap alatt milliárdos lett a fiatal és hiperagresszív pókeres

2011.04.04. 09:16
2010 összesített online cash-game profitlistáját magasan nyerte Daniel „jungleman12” Cates 5,5 millió dolláros, azaz több mint 1 milliárd forintos nyereményével.

A 21 éves Cates alig másfél év alatt lett a legmagasabb tétek királya és a legnagyobb profik rettegett ellenfele, írja a Póker Akadémia.

A gyerekkorában zárkózott és magányos Catest főként a videojátékok kötötték le, a Command and Conquer nevű stratégiai játékban a legjobbak közé tartozott. Első pókerélménye nem volt jó: alig 3 hónap alatt több ezer dollárt bukott kis tétes privát játékokon. Az akkori vagyonához képest komoly veszteség ellenére sem adta fel, gyorséttermi munkája mellett dolgozott pókertudása fejlesztésén.

Szintről szintre lépdelt, egyre jobban ment neki, végül a legmagasabb tétes online készpénzes asztalokra jutott, itt nem ritkán 500-1000 dolláros nagyvakkal folyik a játék. Berobbant a high-stakes profik közé, a tavalyi profitja több mint 1 millió dollárral felülmúlta a ranglista második helyezettjét. Hihetetlen, de 2010-ben egyetlen mínuszos hónapja sem volt. Elsősorban a heads-up játékokat kedveli, de megállja helyét a több fős magas tétes asztaloknál is.

Több pókersztárnak is beletört a bicskája Cates játékába. A világ legjobbjai közé rangsorolt Phil Ivey és Patrik Antonius sem bírt vele, az utóbbi hónapokban pedig a Tom „durrrr” Dwan elleni párbajokban tett szert komoly előnyre a hiperagresszív fiatal online tehetség.