Kezdődik a 7. magyar online pókerbajnokság

2011.04.11. 18:56

A PSOP a legnagyobb, kizárólag magyar játékosoknak szervezett online pókerbajnokság. A sorozatot 2008. januárjában indította a Póker Akadémia, az első kiíráson 30-an vettek részt. Azóta több mint hússzorosára növekedett az indulók száma, a tavalyi PSOP VI. versenyeire 595-en regisztráltak. Az április 11-én induló PSOP VII. várhatóan ezt a számot is felülmúlja.

A magyar online bajnokság azzal a céllal jött létre, hogy a hobbipókeresek kipróbálhassák tudásukat a magas tétek profijai között. Magyarország legjobb torna- és cash game játékosai, az alacsony, mindössze 5 dolláros (körülbelül 1000 forint) nevezési díj ellenére rendre asztalhoz ülnek a tornákon. Minden versenynek egy neves profi a házigazdája, a kiejtéséért extra nyeremény jár. Az idei házigazdák között van például Tóth "Szusza84" János, aki már több 40 ezer dollárt nyert szerzett és Top100-ban van a 2011-es online póker világranglistán.

Az egyik legtehetségesebb hazai tornajátékos, Juhász "beast_benya" Benjámin a sorozat 3. évadában robbant be a pókeres köztudatba, sikerült megnyernie az összetettet. Juhász legutóbb április 2-án hallatott magáról, egy $215 nevezési díjú versenyen győzött, amiért 31 412 dollárt kapott.

A 20:30-kor a PokerStarson kezdődő idei bajnokság összesen egy tucat, 5 dollár regisztrációs díjú tornát tartalmaz, valamint egy 109 dolláros High Roller versenyt, ami először került a programba.

A szervezők a regisztrációból származó nyereményalap mellett élő és online tornabelépőkkel jutalmazzák a legjobbakat, összesen 6000 dollár értékben.