Phil Ivey csak a pénzre hajt?

2011.06.03. 13:27
A világbajnok nyilatkozatára reagálva a Full Tilt Poker felhívta a figyelmet arra, hogy Ivey csak saját anyagi érdekei miatt nyújtott be keresetet a pókerterem ellen.

Az egykori világelső Phil Ivey május 30-án sajtónyilatkozatban tette közzé, hogy beperli a Full Tilt Pokert, amiért az továbbra sem fizette ki játékosainak online ragadt pénzüket. Ivey igazságtalannak tartotta, hogy játékostársai még mindig nem kapták meg pénzüket és ezért sokuk anyagi válságba került, írja a Póker Akadémia.

A Full Tilt Poker másnap kiadott közleménye szerint Ivey azonban nem társai, hanem saját anyagi érdekeit tartja szem előtt:

"Ellentétben a látszattal, amelyet az álszent kijelentések keltenek, a Phil Ivey által indított per egyetlen játékost segít - saját magát. Annak érdekében, hogy mások kárára további anyagi javakat szerezzen, Mr. Ivey úgy időzítette a kereset benyújtását, hogy azzal megakadályozza olyan folyamatban lévő megállapodások létrejöttét, amelyek segítségével visszakerülhetne a pénz a játékosokhoz."

"Mr. Ivey-t is felkértük - ám visszautasította - hogy vállaljon részt a kifizetésekre irányuló erőfeszítésekben, például azzal, hogy visszafizeti nagy összegű tartozását a teremnek. A Tiltware kételkedik abban, hogy Mr. Ivey öncélú keresete valaha is bíróság elé kerül. Ha mégis, cégünk olyan tényeket fog felsorakoztatni, amelyek bizonyítják, Mr. Ivey-t kizárólag saját anyagi érdekei motiválják, és nem a játékosoknak való segítségnyújtás".

Valószínű, hogy az egykori világelső valóban csak saját anyagi érdekeit tartja szem előtt, és megcsappant vagyonát töltené fel egy nyertes perrel. Phil Ivey ugyanis hiába nyert több tízmillió dollárt pókeren, közben rengeteg pénzt veszíthetett egyéb szerencsejátékokon – sportfogadáson, black jacken és crapsen.

Szerencsejáték-függőségéről dokumentumfilmet is forgattak, melyben Ivey körbeutazta az Egyesült Államokat és 1 órányi játékkal 1 millió dollárt nyert különböző szerencsejátékokon. Természetesen arról nem készült felvétel, mikor vesztett.