A pókeresek 3,8 milliót szedtek össze a 16 éves kosaras karprotézisére

2011.11.21. 11:56

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 2011. november 18-ra jótékonysági pókerversenyt hirdetett, hogy pénzt gyűjtsön a rák elleni küzdelemben karját elvesztő 16 éves Sipos Péter protézisére.

A versenyről szóló hírt a PókerAkadémia is közzétette, sokan jelezték, hogy nem tudnak részt venni a tornán, de szívesen segítenének, a pókerközösség Fridvalszki „Fricirics” Richárddal az élen úgy döntött, pénzgyűjtést szervez Sipos Péternek.

200 játékos alig 9 nap alatt 3,35 millió forintot adományozott, emellé a jótékonysági verseny 51 indulója további 490 ezer forintot gyűjtött, így a pókerközösség több mint 3,8 millió forinttal járult hozzá a protézishez.

A 7 millió forintos karprotézisre összegyűlt a pénz, Sipos Péter álma hamarosan valóra válhat, új kezével elkezdheti kosárlabdaedzői pályafutását. "Peti ügye nem jut ennyire, ha ti nem fogtok össze. Nagyon köszönjük! Az alapítvány 12 éves működése alatt ekkora összefogással még nem találkoztam”- nyilatkozta az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke.