Összeverekedett a két pókermilliomos

2012.01.17. 14:13
Egy vita lezárásaként az EPT-bajnok Martin Finger behúzott egyet a 2010-es világbajnok Jonathan Duhamelnek a Bahamákon rendezett PCA záróbuliján.

A Bahamákon rendezett PokerStars Caribbean Adventure versenysorozata január 14-én egy éjszakába nyúló zárópartival végződött. Az amatőrökön kívül néhány hivatásos pókeres is megjelent, például a PCA legjobb játékosának díját megnyerő, 2010-es világbajnok Jonathan Duhamel, aki négy versenyszámban jutott döntő asztalra, és összesen 1,2 millió dollárt nyert; valamint a 2011-es prágai EPT győztese, Martin Finger is.

Mindketten részegek voltak, és összeszólalkoztak. A biztonságiak megelőzve a balhét a kevésbé ismert Fingert eltávolították a klubból. Finger nem nyugodott le, és a klub bejárata előtt megvárta a világbajnokot, majd mikor megjelent Duhamel, behúzott neki egyet, és elszaladt a helyszínről,írja a Póker Akadémia.

A konfliktust Finger szerint Duhamel kezdte, aki folyamatosan piszkálta őt, és nem akarta abbahagyni. Ráadásul ezért őt dobták ki, ami még jobban felidegesítette, és ezért várta meg a kinn a világbajnokot.

Duhamel még nem nyilatkozott, egyesek szerint olyan részeg volt, hogy a történtekre nem is emlékszik. Legalábbis erről árulkodik twitter-bejegyzése, amelyben hatalmas fejfájásról panaszkodott, és hogy nem sokra emlékszik az estéből.

A pókerközösség megítélése szerint egy újabb Finger-botrány van kibontakozóban, a pókerjátékos ugyanis nem először keveredett bajba, legutóbb az EPT London idején került börtönbe, mert részegen megéhezett, betört egy étterembe és majdnem felgyújtotta azt.

Duhamelre is rendesen rá jár a rúd az elmúlt időszakban, tavaly év végén kirabolták, elvitték a világbajnoki karkötőjét és több mint 100 ezer dollár készpénzét. Az eset után kórházba is került.