Indul a 9. magyar online pókerbajnokság

2012.03.22. 11:25
Csütörtök este kezdődik az osztás a PSOP kilencedik szériájának első versenyén.

A PSOP évek óta a legnagyobb, kizárólag magyar játékosoknak szervezett internetes pókerbajnokság. A sorozatot 2008. januárjában indította a Póker Akadémia, március 22-én már a 9. PSOP-n kezdődik az osztás.

Az első kiíráson mindössze harmincan vettek részt, azóta nőtt a szám, legutóbb 325 pókeres nevezett. A bajnokság presztízse nagy, a magyar pókerélet meghatározó játékosai is rendszeresen indulnak, a PokerStars-profi Tóth Richárd, a legnagyobb magyar élőtorna-nyertes Kaló Dénes, vagy a WSOP-bajnok Traply Péter is játszott már PSOP-versenyeken.

A PSOP IX. 12 tornát foglal magában, amelyek nevezési díja egyenként 5,50 dollár (körülbelül 1200 forint). Az alacsony nevezési díj célja, hogy bárki, a legkisebb téteken játszó hobbipókeresek is kipróbálhassák tudásukat a legjobbak között.

Minden versenynek egy neves profi a házigazdája, kiejtésükért extra nyeremény jár. Az idei első, csütörtökön 19 órakor kezdődő torna házigazdája Magyarország egyik legjobb készpénzes játékosa, „neomorf” lesz.

A szervezők a regisztrációból származó nyereményalap mellett élő és onlinetorna-belépőkkel jutalmazzák a legjobbakat, összesen 10 ezer dollár (körülbelül 2,2 millió forint) értékben. Az összetett pontversenyének győztese 6 ezer dollár (körülbelül 1,3 millió forint) értékű csomagot nyer a GSOP élőverseny-sororozat dominikai állomására.