40 milliárdért pókereznek a vébén

2012.05.29. 19:12
43. alkalommal rendezik meg a póker-világbajnokságot, idén 61 versenyen indulhatnak a játékosok. A legnagyobb nyeremény több mint 3 milliárd forint lesz.

Május 27-én a kaszinóalkalmazottak versenyével rajtolt el a 43. World Series of Poker, ahol a becslések szerint több mint 75 000 játékos küzd majd a 200 millió dollárt meghaladó nyereményekért.

A vébén 61 versenyt rendeznek július 9-ig, 1 000 és 50 000 dollár közötti nevezési díjjal. Ez alól kivétel a július 1. és 4. között rendezett The Big One for One Drop, ahol a játékosoknak 1 millió dollárt kell fizetniük az indulásért.

A Big One lesz minden idők legmagasabb nevezési díjú pókerversenye, amelyen a világ legjobb játékosai mellett néhány üzletember is elindul. A verseny maximális létszáma 48 fő (30 pókeres már leadta a nevezését), így telt ház esetén az első helyezett 17 millió dollárt vihet majd haza, írja a Póker Akadémia.

Ehhez közeli főnyereményre egyedül a világbajnokság főversenyén lehet még számítani, ami a legnagyobb presztízsű és legnagyobb nyereményalapú pókerversenynek számít. A 10 000 dolláros nevezési díjat évről évre több ezer játékos fizeti be, idén 7 000 indulóra számítanak, ami a nyereményalapot 70 millió, az 1. helyért járó fődíjat 9 millió dollárra növelné.

Las Vegasba népes magyar tábor is indul, akik megpróbálják az elmúlt évek sikereit megismételni. A WSOP történetében eddig három magyar világbajnoki cím született, Traply Péter 2009-ben, Gelencsér Péter és Kwaysser Valdemár Ákos 2010-ben szerzett aranyérmet, amiért együttesen 250 millió forintot kaptak. Tavaly a legjobb magyar eredményt Fridvalszki Richárd érte el, aki a 4. helyen zárt egy $1000-os no limit hold’em eseményen.

Az idei WSOP-n számos változtatás lesz, négy új versenyszámot indítanak, megváltozik néhány verseny struktúrája, és a főverseny menetrendjét megújítják.

A szabályok is módosulnak. Eltörlik a sokak által kritizált No Talking szabályt, így újra lehetőség lesz verbális stratégiát használni az asztalnál, valamint – bizonyos keretek között - újra ünnepelhetnek a játékosok egy-egy győztes parti után.

A győzelemért járó karkötők is megújultak, az elsősorban amerikai sztárok – például Rihanna, Justin Bieber vagy LeBron James - ékszereit tervező Jason Arasheben szabta a póker legértékesebb trófeáit. Egy-egy karkötő 160 gramm 14 karátos aranyból és több mint 35 karátnyi gyémántból készült.