30 milliót nyert pókeren a pesti éttermes

2012.06.05. 15:45
Daniele Scatragli egy rangos szlovén versenyt nyert meg, Polgár Krisztina szépségkirálynő a 25. helyért majdnem 1 millió forintot kapott.

Május 31. és június 4. között zajlott a Peoples Poker Tour európai pókersorozat szlovén állomása, az 1 650 euró nevezési díjú Kranjska Gora főverseny. 265-en indultak, így közel 400 ezer euró lett a nyereményalap.

A versenyen több magyar indult, de az első selejtezőnapról egyedül a szépségkirálynő Polgár Krisztina jutott tovább. Polgár ráadásul sok zsetont gyűjtött, amit még a 3. napra is tovább tudott vinni magával.

Ekkor még 38-an voltak versenyben, és Polgár remélte, hogy sikerül megismételnie 2010-es teljesítményét, mikor a versenysorozat budapesti állomásán döntő asztalra jutott, és a 4. helyen 5 millió forintot nyert.

Azonban ezúttal korán kiesett, a 25. helyen 3000 eurót nyert. Zsetonjait a budapesti Il Terzo Cerchio olasz étterem tulajdonosa, Daniele Scatraglinak ellen vesztette el. Az olasz származású Scatragli évek óta Magyarországon él, és a hazai pókerklubok ismert alakja, írja a Póker Akadémia.

"Nagyon szurkolok Daninak, ő már tényleg szinte magyar, remélem jó helyre ajándékoztam a zsetonokat:" - írta Polgár Kriszta a Póker Akadémia fórumán a kiesés után.

Scatragli élt a lehetőséggel és a 3. helyen jutott be a nyolcfős fináléba, ahol magabiztos játékkal, korán átvette a vezetést és végig megtartotta azt. A heads-upot 2:1 arányú zsetonelőnnyel kezdhette a profi Constantino Russo ellen, és rövid idő alatt őt is legyőzte.

Győzelme 30 millió forintot ért, ami pókerkarrierje messze legnagyobb eredménye.  

Magyar vonatkozású eredmények:

 1.  Daniele Scatragli  €100 000
 25.  Polgár Krisztina  €3 000