Hellmuth már 12-szeres pókervilágbajnok

2012.06.12. 10:09
A világbajnoki rekorder öt év várakozás után szerezte meg 12. elsőségét. Legnagyobb üldözője, Phil Ivey egy másik vébéversenyen lett ezüstérmes.

Phil Hellmuth minden idők legtöbb világbajnoki címének birtokosa, 1989 és 2007 között összesen 11 vb-elsőséget szimbolizáló aranykarkötőt szerzett, mellyel megelőzte a 10-10 győzelemig jutó Johnny Chant és Doyle Brunsont.

Hellmuth egy-egy elsősége között sosem telt el több négy évnél, ezt 2011-ben döntötte meg, mikor hiába lett a világbajnokság egyik legjobb játékosa, háromszor is csak ezüstéremig sikerült eljutnia.

A rekorder idén nagy kedvvel és reményekkel vágott neki a világbajnokságnak, és rögtön első döntőasztalos helyezését aranykarkötőre tudta váltani. Hellmuthnak ráadásul ezt egy nem szokványos pókerfajtában – 7 lapos razzben - sikerült elérnie.

A versenyen 309 játékos fizette be a 2500 dolláros nevezési díjat, így több mint 700 ezer dolláros nyereményalap alakult ki. A nyolcfős fináléba Hellmuth mellett több profi is bejutott, például Barry Greenstein is. A döntőben Hellmuth ellenállhatatlanul játszott és a heads-upig könnyedén jutott el. A kétfős párbajban aztán azzal a Don Zewinnel találkozott, aki 1989-ben harmadik volt azon a főversenyen, amit Hellmuth megnyert.

Akárcsak akkor, Zewin ezúttal sem tudta megállítani Hellmuthot, aki megszerezte 12. világbajnoki címét és a 182 ezer dolláros fődíjat,írja a Póker Akadémia.

Ezzel a versenyben egyidőben zajlott a 10 ezer dollár nevezési díjú Pot Limit Hold’em esemény, amelyen 179 játékos indult, így több mint 1,5 millió dollárért küzdhettek a játékosok. A fináléba itt is számos profi jutott, az online legenda Shaun Deeb, az élő versenypóker két közismert alakja, Hoyt Corkins és Andy Frankenberger, valamint a világ legjobb játékosának tartott Phil Ivey is megküzdhetett a 440 ezer dolláros fődíjért.

Corkins és Deeb korán, a kilencedik és hatodik helyen búcsúztak, míg Ivey és Frankenberger végig irányította a döntőt, ketten jutottak be a heads-upba, amit egyenlő zsetonmennyiséggel kezdhettek meg. A közel egyórás heads-up kiegyenlített játékot hozott, ám végül egy rossz Ivey döntés miatt Frankenberger tudott felülkerekedni és nyerte meg a párbajt. Ivey, aki 2000 és 2010 között 8 világbajnoki címet szerzett, lemaradt 9. elsőségéről, de 275 ezer dollárt nyert.