Szudánnak adja nyereményét a pókervilágbajnok

2012.06.18. 14:16
Larry Wright a póker vébé eddigi legnehezebb fináléját nyerte meg, 24 millió forintos nyereményét Szudánnak ajánlja fel.

Június 15. és 17. között rendezték a Las Vegas-i pókervilágbajnokság, a World Series of Poker 30-as eseményét, az 1 500 dollár nevezési díjú 2-7 Draw Lowball versenyt. Az eseményen 285-en indultak, 384 750 dolláros nyereményalap jött létre, melyből a legjobb 35 játékost díjazták.

A verseny nyolcfős fináléja a vébé eddigi legkeményebb döntő asztala volt, amelyre három világbajnok, Michael Mizrachi, Erick Lindgren és Brandon Cantu, valamint a szintén sztárpókeres Andrew Lichtenberger jutott be. Négyen együtt több mint 25 millió dollárt kerestek élő pókerversenyeken.

A döntő győztese még sem közülük került ki, Lindgren 5., Mizrachi 4., Licthenberger 3., míg Cantu a 2. helyen végzett, a versenyt pedig egy texasi farmer, Larry Wright nyerte meg, aki világbajnoki címe mellé 101 975 dollárt kapott, írja a Póker Akadémia.

Wright közel 20 éve pókerezik hobbiból, évközben a helyi pókerklubokban játszik, míg nyaranta meglátogatja a világbajnokságot, ahol kisebb versenyeken indul. Eddigi legjobb eredménye egy 8. hely volt 2008-ban.

A texasi farmer jól ismert nagylelkűségéről, több játékost támogatott anyagilag vagy szponzorált meg egy-egy versenyre, többek között azt a Kathy Liebertet is, aki közel 5 millió dollárnyi nyereménnyel jelenleg vezeti a női világranglistát.

„Egyszerűen nem tudok nemet mondani a barátaimnak” – mondta Wright, aki már a verseny alatt elhatározta, hogy nyereményét jótékony célra fogja felajánlani – az afrikai Szudán megsegítésére, olvasható a Póker Akadémia WSOP blogjában.
   

„Van egy barátom Szudánban, így tudom, a pénz jó helyre fog kerülni. Új házakat és egy új kutat fognak építeni belőle” – beszélt Wright 100 ezer dolláros nyereményének sorsáról.