160 milliárdért kelt el a Full Tilt Poker

2012.08.01. 12:30
A PokerStars 160 milliárd forintért vásárolta meg egykori riválisát, a Full Tilt Pokert. A játékosokat 90 napon belül teljesen kifizetik.

A Full Tilt Poker még 2011 nyarán került a csőd szélére, a pókerteremben leállt a játék világszerte, és a játékosok összes pénze fennragadt a pókerterem virtuális számláin. Számos per indult a pókerterem vezetősége ellen, ám csődeljárás nem el.

A világ korábbi második legnagyobb pókerterme iránt többen érdeklődtek, de az egyetlen komoly befektető a Bernard Tapie Csoport volt. Hónapos tárgyalások kezdődtek és millióan reménykedtek, hogy a francia befektetők megvásárolhatják és feléleszthetik a Full Tilt Pokert, írja a Pókerakadémia.

Április 24-én délután derült ki, hogy a Full Tilt Pokert felvásárolják, ám ezt nem a Bernard Tapie Csoport, hanem a PokerStars fogja végrehajtani. A váratlan, légből kapott információt eleinte pletykának hitték, de több megbízható forrásból is megerősítették.

A PokerStars hivatalos közleménye azonban elmaradt, elhúzódtak a tárgyalásaik az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával. A hivatalos bejelentésre csak július 31-én került sor, mikor a PokerStars közölte, hogy felvásárolták a Full Tilt Pokert.

A PokerStarsnak sikerült megegyeznie a minisztériummal, melynek értelmében vállalják mind az amerikai, mind a világ többi részén élő játékosok kártalanítását, ráadásul mindezt 90 napon belül.

A PokerStars 547 millió dollárt fizet hároméves periódusban, és 184 millió dollárt különít el a világ többi részén élő játékosok pénzeinek kifizetésére, így összesen 731 millió dollárért vásárolták meg korábbi riválisukat.

A megállapodás egyik fontos pontjaként engedélyt kapnak, hogy visszatérjenek az amerikai piacra, és a valódi pénzes online póker szolgáltatás nyújthatnak, amint legalizálják a játékot az Egyesült Államokban.

A tervek szerint a Full Tilt Pokert újraindítják és külön márkaként fogják üzemeltetni, miután egy új, független irányító testület állt a terem élére. A játékosoknak lehetőségük lesz pénzük kivétlére, de akár folytathatják majd a játékot a Full Tilten, sőt egyesek tervek szerint pénzüket akár direktben át is utalhatják a PokerStars-számlájukra.

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy végre pontot tehettünk az ügy végére, emellett biztosítottuk annak lehetőségét, hogy szolgáltatást nyújthassunk az USA területén, ha a szabályozás ezt engedi" - mondta Mark Scheinberg, a vezető testület elnöke. „A megállapodás biztosítja, hogy továbbra is vezető szerepet töltsünk be a globális online pókerpiacon, bizonyítja elkötelezettségünket mind a szabályozó testületekkel történő együttműködés, mind a játékosok biztonságának maximalizálása terén."

A hírt több tízezer játékos fogadta örömmel, akik közel egy éve nem férhettek hozzá bennragadt pénzükhöz. A károsultak különösen örültek, hogy a pénzük egészét kivehetik, ráadásul 90 napon belül.