Phelps már százmilliót bukott az asztalnál

2012.08.25. 10:49
Eddig is köztudott volt, hogy Michael Phelps szenvedélyes játékos, ám most, úszókarrierje végén már barátai is attól tartanak, a szenvedély lassan függőséggé válik.

Úgy tűnik, szinte semmi más nem létezik a 22 olimpiai éremmel visszavonult Michael Phelpsnek, mint az úszás és a póker. Jóban van a 12-szeres WSOP-bajnok Phil Hellmuth-tal, Twitteren gratulált a WPT Parx-győztes Anthony Greggnek és állítólag minden gondolata a játék körül forog.

Phelpsnek - barátai szerint, akiket saját bevallása alapján javarészt a pókerasztaloknál ismert meg - amolyan „nem tágítok, amíg nem nyerek” attitűdje van, mely természetesen az úszásban kifejezetten jól jött. A pókerben viszont magas árat fizethet érte: a 27 éves sportlegenda vagyonát mintegy 45 millió dollárra becsülik, amit akár meg is triplázhatna szakértők szerint, ha elég körültekintő.

A számítások szerint azonban már most is több százezer dollárt hagyott a pókerasztaloknál. Szívesen lett volna profi pókeres, és bár a kezdeti egy-két dolláros tétű játékai ártalmatlannak tűntek, mára hetente legalább egyszer 25 000 dollár beülővel játszik, írja a Póker Akadémia.

Egy 2008-as interjúban Phelps elmondta, a pókerasztalnál igazán ki tud kapcsolódni, szórakozni, ott tud önmaga lenni, illetve leginkább a figyelemelterelés miatt fontos neki a játék. Hogy mennyire nagy szerepe van a pókernek az életében, mutatja, ami a londoni olimpián történt: amint tudta, elhagyta a brit fővárost, hogy pihenőjét a Maldív-szigeteken töltse pókeres barátaival. Emiatt kihagyta a záróünnepséget és a barátnőjével, Megan Rossee-val megbeszélt nyaralást is.