Három golyót kapott a milliomos pókerprofi

2012.12.04. 10:16
Három fegyveres támadta meg otthonában Theo Jorgensent, 1,3 millió forintot zsákmányoltak.

Rablótámadás érte minden idők egyik legsikeresebb dán pókerprofiját, a 40 éves Theo Jorgensent. Három maszkos, fegyveres férfi hatolt be a pókeres Sjaellland szigeten található otthonába vasárnap éjszaka, pénzt követeltek. Jorgensen 35 ezer dán koronát, vagyis mintegy 1,3 millió forintot adott át, az elkövetők azonban nem hitték el, hogy csak ennyi készpénzt tart otthon. Egyikük tüzet nyitott a dollármilliomos pókeresre, akinek három golyó fúródott a lábába, írja a Póker Akadémia.

Jorgensen felesége tehetetlenül nézte végig az eseményeket, a rablók távozása után ő riasztotta a rendőrséget. A rendőrök hamar a helyszínre érkeztek, de egyelőre nem találtak nyomot, amin elindulhatnának.

Jorgensent kórházban ápolják, nincs életveszélyben.

„Szeretném hangsúlyozni, óvatos ember vagyok. Mind mentálisan, mind gyakorlatban felkészültem arra, hogy ilyen helyzetbe kerülhetek. Úgy érzem, mindent megtettem, hogy megvédjem magam és a családom. Tudom, a kivülállókban téves kép élhet arról, mennyi készpénzt, értéket tartok otthon, ezért kellett felkészülnöm egy esetleges támadásra. Riasztórendszert építtettem ki, illetve további óvintézkedéseket tettem, de sajnos ez kevésnek bizonyult. A lényeg, hogy a körülményekhez képest jól vagyok. Most minden figyelmem a családomra szeretném fordítani, hogy mielőbb túltegyük magunkat a traumán" - írta a pókerklasszis a Facebookon.

Jorgensen 2004-től profi, korábban osztóként dolgozott. Pályafutása során 3,4 millió dollár (körülbelül 720 millió forint) élőtorna-nyereményt szedett össze, WSOPE- és WPT-bajnoki címe is van.

Nem Jorgensen az egyetlen világhírű pókeres, akit rablótámadás ért, tavaly decemberben a 2010-es világbajnok Jonathan Duhamelt rabolták ki kanadai otthonában, több mint 115 ezer dollár (több mint 24 millió forint) készpénzt vittek el tőle. A rendőrség néhány napon belül letartóztatta az elkövetőket, köztük Duhamel korábbi barátnőjét, a 20 éves Bianca Rojas-Latraversét.