Pókerprofi lesz a 22 milliót nyerő háziasszony

2013.06.18. 16:07
A görög Isidora Panagiotopoulou segítené családját a gazdasági válságban.

Június 13-án volt a PokerStars 100 milliárdodik leosztása, amit nagy nyeremények kiosztásával ünnepelt a legnagyobb online pókerterem. A 100 milliárdodik előtt még kisebb jutalmakért pókerezhettek a játékosok, a jubileumi parti nyertesének viszont legalább 100 ezer dollár járt.

A leosztást végül microulis69 nyerte egy mindössze 5 dollár (körülbelül ezer forint) beszállójú, hatfős No Limit Hold'em asztalon. Összesen 103 800 dollárt (körülbelül 22 millió forint) kapott a 31 dolláros kassza mellé.

Azóta kiderült, microulis69 egy görög háziasszony, Isidora Panagiotopoulou, nagyjából egy éve pókerezik, hobbiként, kistétes asztalokon. A gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került családja, számos tartozást kell kifizetniük, ezért különösen jól jött a pénz, írja a Póker Akadémia.

"Nem hittem el, hogy nyertem. Őszintén szólva, még mindig nem hiszem el. Most, a gazdasági válság idején a pénz különösen fontos. Ez az pénz a semmiből került hozzánk, és segít majd, hogy elérjük a legtöbb célunkat. Sok adósságunk van, amelyeket rendeznünk kell, és ebben ez nagy segítség. Ezenkívül ad egy kis időt, hogy átgondoljuk a lehetőségeinket" – mondta.

Nyereménye egy részét biztosan arra fordítja, hogy fejlessze pókertudását, szeretne magasabb téten is nyerő játékossá válni. Görögországban 27,4 százalékra emelkedett a munkanélküliség, a pókerrel szerzett jövedelem akár létfontosságúvá is válhat családja számára.

" A pénz egy részét arra szeretném használni, hogy megtanuljak profin pókerezni. Háziasszony vagyok, de emellett részmunkaidős profi pókerjátékossá szeretnék válni. A sógornőm is hasonlóképpen van ezzel, meg fogjuk próbálni. Régóta játszom a barátaimmal és a férjemmel, de csak mostanában döntöttem úgy, hogy komolyabban veszem, stabil profitot akarok termelni a pókerrel" – mondta Panagiotopoulou.