Nadal pókeren is nyert egy rakás pénzt

2013.12.13. 12:44
A 13­-szoros Grand Slam­-bajnok teniszező az év versenyjátékosát, Daniel Negreanut is maga mögé utasította. Jótékony célra ment a közel 15 milliós nyeremény.

December 8­-18. között fut a prágai pókerfesztivál, két nagy sorozat, a European Poker Tour és az Eureka Poker Tour versenyeit tartják. Csütörtökön volt egy 100 ezer euró (29 millió forint) összdíjazású jótékonysági torna, amelynek érdekessége Rafael Nadal élőpókeres debütálása volt, írja a Póker Akadémia.

A spanyol tavaly júniusban kötött szerződést a legnagyobb online pókerteremmel, a PokerStarsszal, de eddig csak online versenyeken képviselte a teremet. Nadal mellett a kétszeres világbajnok futballista, a brazil Ronaldo, az AC Milan korábbi csillaga, Andrij Sevcsenko, a háromszoros olimpiai bajnok síző, Alberto Tomba, az olimpiai bajnok gyeplabdajátékos, Fatima Moreira de Melo és a kanadai pókerprofi, a három legnagyobb éves élőtorna­ranglista éllovasa, Daniel Negreanu kapott meghívást.

Mind a hat helyezést díjazták, a fődíj 50 ezer euró (közel 15 millió forint) volt. A részvevők eldönthették, melyik jótékonysági szervezetnek ajánlják fel nyereményüket.

Óvatosan kezdtek, órákat kellett várni az első kiesésre. Végül Tomba búcsúzott, 2­T­J flopon ment all­in osztott hatosokra. Negreanu top párral tartott és nyert.

Ronaldo is kiesett, K­8­cal vesztett Moreira de Melo A­T keze ellen, majd Nadal kezdte gyűjteni a
zsetonokat. Előbb kisvakból ment all­in Q­3­ra, amit a nagyvak Negreanu A­9­cel tartott, de sikerült lejavulnia a hatszoros WSOP-bajnok lapját. Negreanu előtt még maradt zseton, de hamarosan ismét all­in került.

Nadal osztott ötösökre nyitott, Negreanu egyszínű A­7­-re all­in ment, mire a nagyvak Sevcsenko is betolta stackjét osztott nyolcasokra. A boardra 3­J­5­J­T érkezett. Nadal fullal nyert, Sevcsenko meggyengült, Negreanu kiesett.

Néhány leosztással később Nadal Sevcsenkót is kiejtette, kilencszeres előnyből kezdte a Moreira
de Melo elleni heads­upot. A gyeplabdás jól játszott, szűken átvette a vezetést, Nadal azonban duplázott, J­9­cel nyert ötösök ellen. Az utolsó partiban Moreira de Melo egyszínű T­6­ra ment all­in, Nadal Q­T­-zel megadott, és kitartott lapja a boardon.

Nadal győzelemmel debütált, az 50 ezer euróval saját alapítványát, a The Good Hand Project­et
támogatja. Az alapítvány spanyol munkanélkülieken igyekszik segíteni. „Nagyon jól éreztem magam, nagyszerű tapasztalat volt, barátokkal játszottam, ráadásul jó ügyért pókereztünk".

„Jól játszott, nem volt egyetlen komolyabb hibája sem. Tudta, hogy mikor kapcsoljon nagyobb
sebességi fokozatba, mikor legyen agresszív, és nem csak tudta, meg is csinálta" ­ - mondta róla Negreanu.

Végerdmény

1. Rafa Nadal ­ 50 000 euró

2. Fatima Moreira de Melo ­ 25 000

3. Andriy Shevchenko ­ 10 000

4. Daniel Negreanu ­ 5 000

5. Ronaldo ­ 5 000

6. Alberto Tomba ­ 5 000