A Pókember 2,5 milliárdot nyert pókeren

2014.09.10. 12:30 Módosítva: 2014.09.10. 12:32
Sok hollywoodi sztár pókerezik, többen már dollármilliókat kártyáztak össze. A luxuskörülmények között megrendezett privát partikon fimcsillagok sora tűnik fel rendszeresen.

A zártkörű, hollywoodi magastétes játékok egyik legrettegettebb játékosa Tobey Maguire. A Pókember-­filmek főszereplője 2004­-ben kezdett kártyázni, közel 220 ezer dollárt, vagyis 55 millió forintot nyert hivatalos versenyeken. Ez azonban elhanyagolható a privát játékokban szerzett nyereményeihez képest. Ez utóbbi meghaladja a 10 millió dollárt (közel 2,5 milliárd forint).

Maguire-­t ma már nem szívesen látják a hollywoodi high stakes partikban. Azzal is megvádolták,
hogy fizetett barátjának, Leonardo DiCapriónak, aki a pénzért cserébe olyan zártkörű, nagy
profittal kecsegtető privát high stakes partikra vitte be, amelyekre Maguire nem kapott meghívást,
írja a Póker Akadémia.

Pókember mellett az új Batman, azaz Ben Affleck is jól keres pókeren. Rendszeresen indul
hivatalos versenyeken, legjobb eredményét 2004­-ben érte el, amikor megnyerte Kalifornia állam
bajnokságát, amiért 356 ezer dollárt, mintegy 90 millió forintot kapott.

Bár Jennifer Tilly­t Oscar-­díjra jelölték Woody Allen 1994­-es, Lövések a Broadwayn című filmjében
nyújtott alakításáért, pókeres sikerei mára színészi érdemein is túlmutatnak. 2005­-ben megnyerte
a pókervilágbajnokság Ladies eventjét, amiért 158 ezer dollárt kapott. Teljes élőtorna-nyereménye
891 ezer dollár (közel 220 millió forint). Férje a pókerprofi Phil Laak, akivel rendszeresen meghívást kapnak televíziós high stakes show-kba is.

Az Oscar­-díjas Matt Damon, a Breaking Bad-es Aaron Paul, a négyszer is Golden Globe-­ra jelölt
Jason Alexander, vagy a Szeretünk, Raymondból ismert Ray Romano szintén a nagy nyerők közé tartozik, Hollywood legjobb pókerese azonban nem a színészek közül kerül ki.

A Törtetők és a Nancy ül a fűben producerét és íróját, Matt Salsberget a póker klasszisai között emlegetik. 2010­-től foglalkozik a játékkal. 2011­-ben megszerezte első hatszámjegyű nyereményét, a pókervilágbajnokság főversenyén végzett a 60. helyen, 108 ezer dollárt kapott (26 millió forint).

2012­-ben WPT­-címet nyert, a sorozat párizsi állomásán győzött, 478 ezer dollárért. 2013­-ban három WPT­-döntőt játszott, és versenyben volt a sorozat legjobb játékosa címért. A világbajnokságon hatszor végzett fizető helyen. Idén közel volt első világbajnoki címéhez, a WSOP 2500 dollár nevezési díjú No Limit Hold'em versenyén lett 3., 207 ezer dollárt kapott. Teljes pályafutása során 1,8 millió dollárt nyert hivatalos versenyeken, de nála is jelentősen növelhetik az összeget a cash game nyeremények.