Stefánia
0 °C
3 °C

Ketten meghaltak a Sakkolimpián

2014.08.16. 09:28 Módosítva: 2014.08.16. 10:40

Éjjel hazatért a Sakkolimpia ezüstérmes magyar csapata, akiket taps és üdvrivalgás fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Balogh Csaba, Lékó Péter, Polgár Judit, Rapport Richárd és Almási Zoltán fantasztikus eredményt ért el Norvégiában, ezüstérmesek lettek.

A Sakkolimpia vége azonban tragikusan végződött, néhány órán belül ketten is meghaltak. Egyikük mérkőzés közben. Balogh Csaba mesélte, hogy még csütörtökön seychelles-szigeteki játékos rosszul lett és orvosért kiáltott. „Szegény infarktust kapott, és hiába próbálták újraéleszteni, nem sikerült" - mondta az MTI-nek Balogh, akit az újraélesztő gép csipogása is zavart, időzavarba is került, de végül sikerült döntetlenre mentenie az utolsó partit, ami végül ezüstérmet ért.

A lapok is beszámoltak a káoszról, ami az esetet követte, különösen, mert a nézelődők között az terjedt el, hogy fegyver van a teremben, egy defibrilátorra hitték azt, ami riadalmat okozott.

A 67 éves svájci születésű Kurt Meiser volt az áldozat.  

Nem sokkal később egy másik sakkozót is holtan találtak a szállodai szobájában, írja a Guardian. Az üzbég sportoló is természetes halállal halt meg. A Magyar Hallássérültek Sportszövetségétől kapott tájékoztatás szerint reggel szobatársa talált rá Aliser Anarkulovra, akit álmában ért a halál.

A Sakkolimpiára 1800-an érkeztek 174 országból a norvég Tromsø-ben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport