Csaba
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Sesztákék után egy fideszes politikus az egyetlen jelölt sakkelnöknek

2019.04.29. 15:41 Módosítva: 2019.04.29. 16:46

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetője lesz az egyetlen elnökjelölt a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) jövő szombati tisztújító közgyűlésén, jelentette hétfői hírében az MTI.

Az MSSZ hétfői tájékoztatása szerint a hivatalos jelölési időszak lezárultával Szabó az egyetlen jelölt a Seszták Tamás távozása miatt megüresedő elnökségi pozícióra, míg elnökségi tagságért összesen 31-en indulnak. A szövetségben az elnök mellett egy alelnök és tíz elnökségi tag dolgozik majd.  

„Sajnos nem áll módomban folytatni az elnöki munkát” – jelentette ki Seszták Tamás, az MSSZ jelenlegi elnöke, aki annak idején Seszták Miklóstól, unokatestvérétől vette át a posztot. 

„Minden támogatómnak köszönöm az eddigieket, köszönöm a lehetőséget, és biztos vagyok benne, hogy értő kezekben nagyszerű fejlődés vár a magyar sakkozásra” – mondta még a távozó elnök, akire 2015-ben hagyta pozícióját a Fidesz – azóta már egykori – fejlesztési minisztere.

„Az elmúlt hónapokban számos versenyző, sportszakember és sportszervezet keresett meg, kért fel arra és támogatott abban, hogy vállaljam el a Magyar Sakkszövetség elnöki posztját” – magyarázta a sakksportban eddig különösebben nem ismert, a média és a sportpolitika világában viszont annál járatosabb Szabó László, aki az MPB vezetése előtt többek közt az MTVA kommunikációs igazgatója, illetve az első Fidesz-kormány helyettes államtitkára is volt.

„Miután sok-sok megbeszélést folytattam többtucatnyi, a magyar sakkéletet ismerő, alakító szakemberrel, úgy döntöttem, hogy a felkérést elfogadom és a sakkszövetség május 11-edikei tisztújító közgyűlésén megméretem magam az elnöki posztér” – indokolta döntését Szabó, hozzátéve, hogy a sakkozás nagy tisztelője és rajongója, és minden tanácsot, javaslatot, támogatást örömmel fogad.