A váci amerikaifutball-edző edzés közben vert meg egy autóst

2015.09.07. 23:30

A váci Madách Gimnázium előtti füves területen szombaton elszabadultak az indulatok, amikor az ott edző és a következő U17-es bajnokságra készülő váci amerikaifutball-csapat ifijeinek az edzője megvert egy autóst.

A Vác Pandas oldalán olvasható közlemény szerint az autós driftelni ment a parkba, és igen közel hajtott a sportolókhoz. Mindez persze nem lehet magyarázat arra, amit a közlemény sem tagad el, hogy az edző előbb püfölni kezdte az autót, majd az ablakon keresztül a 19 éves sofőr fejét.

Cikkünk megjelenése után a Vác Pandas azt írta, ők nem ismerték el, hogy az autót és a sofőrt püfölte volna az edző. Szó mi szó, ezt írták: a játékosok nem vettek részt az autós és edző közötti fizikai konfliktusban.

Az autóban három fiatal volt, egy testvérpár is, akiknek az édesanyjuk megosztotta az esetet a Facebookon. A történet szerint a két fiú egy rokon kislánynak mutatta meg az iskolát, ahova jártak, és az anyjuktól kapott autóval még kézifékes fordulásokat is csináltak.

Abban mindenki egyetért, hogy a magáról megfeledkező edzőt néhány játékosa fogta le, és próbálta csitítani, de hogy a többiek mit csináltak, azt a rendőrség fogja kideríteni, a nő szerint megakadályozták az autót a továbbhaladásban, míg a klub szerint „a játékosok nem vettek részt az autós és edző közötti fizikai konfliktusban olyan szándékkal, hogy az esemény ily módon kezdődjön, hanem ellenkezőleg ők segítettek a konfliktust befejezni".

A klub szerint amúgy éppen a játékosoknak köszönhető, hogy nem történtek olyan események, „amelyek másképpen zárultak volna, mind két fél részéről".

Elítéljük a csapatunknál társadalmi munkában segítőként dolgozó edző magatartását, még akkor is, ha a gyermekek veszélyeztetése láttán került olyan helyzetbe, ami nem összeegyeztethető a tevékenységével. Az ilyen cselekedetektől a csapat elhatárolódik! 

Mind a két fél feljelentést tett, a rendőrségi eljárás lezárásáig az edző ellen indított etikai vizsgálatot felfüggesztették.