CSI: Ferencváros, nincs lehetetlen, ha Kubatov-fenyegetőjét kell előkeríteni

2015.11.11. 11:31

A Magyar Nemzet a birtokában lévő nyomozati dokumentumokra hivatkozva megírta, a rendőrség „személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége" miatt nyomozott Kubatov Gábor FTC-elnök és asszisztensének feljelentése nyomán. 

A Ferencváros klubigazgatóját, a Fidesz pártigazgatóját évek óta fenyegetik magukat ferencvárosi szurkolóknak nevező züllött és kevésbé züllött emberek. Mi is megírtuk, hogy az e-mailekben és a Facebookon érkező fenyegetőzések után Kubatov háza előtt is megjelentek olyan alakok, akik mindenféle halálnemet ígértek a politikus klubvezetőnek, ezek miatt rendőrségi nyomozás indult.

A Magyar Nemzet szerint ez a nyomozás azonban eltér az átlagos nyomozásoktól, hiszen 378 DNS-mintát vizsgáltak meg a rendőrök. A lap szerint ezek összességükben 3 millió forintba kerültek. (A lap által említett ár igen alacsonynak tűnik, hiszen egy DNS-vizsgálat amúgy több százezer forintba kerül).

A rendőrök „bekérték a távközlési szolgáltatóktól a transzparens kihelyezésének feltételezett időpontjában keletkezett úgynevezett hívásforgalmi adatokat, még a Budapesti Közlekedési Központot is megkeresték, hogy az akkor arra dolgozó BKV-sofőröket beazonosíthassák”.

A klub elnöke egy listát is átadott a rendőröknek, amelyen ferencvárosi szurkoló adatai voltak telefonszámokkal, születési időpontokkal, olykor becenévvel együtt. Ezen kívül a rendőrök megkeresték a Facebookot is, kihallgatták a szurkolói oldal üzemeltetőit, végül két embert gyanúsítottak meg, írja a lap.

„A nyomozó hatóság a nyomozást befejezte, és az ügy iratait érdemi döntésre irányuló javaslattal megküldte a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészségnek” - írta a rendőrség a lapnak. 

A lap is felemlegeti, hogy korábban már előfordult, hogy a rendőrök tömeges DNS-vizsgálatot folytattak le ártatlan és lehetséges elkövetők között, miután Orbán Viktor lányának az esküvőjén valaki ellopott két mobiltelefont.