Unta az elnök a meccset, a 63. percben jöttek a büntetők

2015.12.01. 18:39

Mauritánia elnöke új értelmet adott a látványos kupadöntők eddigi jelentésének. Mohamed Ould Abdel Aziz is a helyszínen tekintette meg az FC Tevragh Zeina–ACS Ksar Szuperkupa-döntőt, és az 1-1-s állást a 63. percben unta meg. Mindenkit a partvonal mellé parancsolt, és közölte, most pedig akkor - mivel döntetlen az állás - jöjjenek a büntetők.

Az olasz Gazzetta World tudósítása szerint az elnök türelmetlenné vált az utolsó félóra előtt, ezért egyszerűen lefújatta a meccset, amit aztán büntetőkkel az FC Tevragh Zeina nyert meg.

Fontos megjegyezni, hogy sem a nézők, sem a játékosok nem fordultak az elnök ellen, csendben vették tudomásul az események ilyetén fordulatát. Sőt az állami kommunikáció is kifogástalanul működött, a helyi futballszövetség elnöke, Ahmed Ould Abderrahmane kategorikusan visszautasította, hogy diktatórikus döntésről lenne szó.

"A leghatározottabban tagadom, hogy az elnök beleszólt volna a meccsbe. Szervezési kérdések miatt már korábban tájékoztattuk a két csapat vezetőjét és edzőjét is a lehetséges befejezésről."

Abdel Aziz elnök 2008-ban katonai puccsal került a négymilliós ország élére. Bár egy évvel később megnyerte a hivatalos választásokat, annak jogszerűségét a mai napig vitatják a jogvédő szervezetek.