Nő vagyok, és szőke is! A fiam focizik, de az ő meccseire sem járok ki

2016.05.18. 13:06

Sajnos csak szerdán vettük észre a Rangadó.hu tudósításának kulcsmondatát a bundaügyről, amelynek keddi tárgyalásán a címben leírt mondat hangzott el a tárgyalóteremben. A bírónő mondta a vádlottak ügyvédeinek azon felvetésére, hogy a bírónő lehetőleg ne tűzzön ki újabb tárgyalásokat június második felére, mert „akkor zajlik majd a labdarúgó Európa-bajnokság.”

Ez így van, azonban a bírónő szerint az ügy ennél némileg fontosabb, ezért azzal hárította el a kérést, hogy 

nő vagyok, és szőke is! A fiam focizik, de az ő meccseire sem járok ki

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden kezdődött a bundaügy egri szálának tárgyalása. S. László és 23 társa ellen vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat. Ők többségében az egykori Eger futballcsapatának játékosai voltak.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2015. július 16-án emelt vádat vesztegetés és más bűncselekmény miatt a két évvel korábban indult rendőrségi nyomozás után. Az Egri FC, és egyes U19-es csapatok meccseit manipulálták. 

Rangadó.hu szerint 13 futballmérkőzésről van szó, amelyek között szerepel a 2013. április 13-án lejátszott Ferencváros-Siófok (4-2) NB I-es összecsapás, az Egri FC hét bajnoki mérkőzése a 2012–2013-as évad tavaszi szezonjából, négy U19-es bajnoki találkozó és egy 2009-ben játszott Ligakupa-mérkőzés.

  Ha röhögni akar az FTC-Siófok elcsalásán, itt egy videó a legígéretesebb helyzetről:

A vád szerint a felhajtók 5000 eurós ajánlattal keresték meg a focistákat, hogy az elvárt eredményt hozzák. A közvetítők 1000-2500 euró között kerestek. A megbízó S. László volt, és egy ismeretlen ember pedig az ő megbízásából, a legtöbb meccsnél, 60 ezer euróért fogadott ázsiai bázisú online fogadóirodáknál. A csütörtöki tárgyalásra az összes megjelent vádlott, 11-en „távollétes eljárást kért, vagyok nekik a folytatásban egyszer sem kötelező jönniük, még az ítélethirdetésre sem.”