Tudta, mennyivel keres kevesebbet Nagy Ádám, mint Higuaín?

2016.09.10. 11:13 Módosítva: 2016.09.10. 11:15

A futballisták bére a világ fejlettebb futballkultúráiban nyilvános adat, ebből a szempontból Magyarország persze kivétel, itthon alig-alig lehet valamit megtudni a játékosok jövedelméről, és ha kiderül, abban sincs sok köszönet.

Ezt csak azért írjuk, mert pénteken éjjel Olaszországban közzétették valamennyi elsőosztályú labdarúgó fizetését. A Gazatte dello Sport listájában ott vannak a legjobban megfizetett sztárok, és ami minket is különösen érdekel, a három magyar Serie A-s fizetése is.

Az olasz futball legjobban megfizetett játékosa Gonzalo Higuaín, derül ki a listából. Az első tízben természetesen felülreprezentált a Juventus, amely történelmi átigazolási szezont hagyott maga mögött a nyáron, világrekordot jelentő összegért vált meg Pogbától, és világrekord-közeli összegért vásárolt be.

Itt az első tizenöt játékos éves keresete:

   Higuaín (Juventus) 7,5  millió euro
  De Rossi (AS Roma)  6,5
  Pjanics (Juventus)  4,5
  Dzeko (AS Roma)  4,5
  Buffon/khedira (Juventus)  4
  Icardi (Inter)  3,6
  Mandzukic  3,5
  Dani Alves    3,5
  Chiellini  3,5  
  Bonucci  3,5 
  Kondogbia  3,5
  Jovetic/Salah/Hamsik  3,5

A listában szerepelnek a magyarok is, szerencsére három fiatal is helyet kap a Serie A-ban, a Palermóban Balogh Norbert 350 ezer eurót (106 millió forint) keres az idén, ami az Nso.hu szerint átlagos pénzt jelent, tőle jóval kevesebbet keres a nyáron a szintén a Palermóhoz szerződő Sallai Roland, aki kezdőfizetéssel kénytelen beérni, persze ez egyáltalán nem kis pénz: 200 ezer euro (60 millió forint).

Lang egymillió alatt ment Franciaországba

Az Eurosport szerint a francia első osztályú Dijon egymillió euro alatti összegért vitte a Videotontól Land Ádámot, a válogatott védőjt, és ott igencsak örülnek, hogy egy Eb-résztvevő játékosért csak ennyit kellett fizetnie az idén a kiesés elkerülését megcélzó csapatnak. A Diijon szombaton az Angershez látogat.

A magyarok közül Nagy Ádám keres a legjobban a Bolognánál, az idén 500 ezer euróra számíthat (155 millió forint). Erre még különféle bónuszok is jöhetnek. Csapatában ezzel a 9. legjobban fizetett játékos.