Kizárás miatt nyolcadik a vébén a short trackes Huszár Erika

2009.03.07. 23:28 Módosítva: 2009.03.08. 10:08

Huszár Erikát szabálytalan előzés miatt kizárták az első elődöntős futamból, így nyolcadik lett 500 méteren a bécsi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

Huszár a két kínai mögött esélytelen volt a döntőbe jutásra, de egy előzéssel megszerezte a futam harmadik helyét a cseh Novotna előtt.

Jó eséllyel a legjobb európai lehetett volna, csakhogy a zsűri szerint meglökte és kibillentette egyensúlyából riválisát, ezért kizárták a futamból, így nyolcadikként zárt.

"Kicsit csalódott vagyok, mert szerettem volna hatba kerülni, és úgy érzem, nem löktem meg annyira Novotnát, hogy kizárjanak. Ő persze megbillent, de miután elmentem mellette, ez volt az egyetlen esélye, hogy harmadik legyen a futamban. Persze így is ez az eddigi legjobb eredményem vb-n - mondta a 2006-ban 1500 m-en olimpiai negyedik Huszár az MTI-nek. - A taktikám az volt, hogy lestartolom a cseh lányt, ez nem sikerült, így mindenképpen előznöm kellett. Muszáj volt megpróbálni, ha nem teszem, akkor is nyolcadik vagyok, meg így is, hogy kizártak, de ha sikerül, akkor hatodik lehettem volna. Tényleg az bánt kicsit, hogy jobbnak éreztem magam Novotnánál, és szerintem normális körülmények között kerültem elé" - mondta Huszár, aki szerint valójában meg sem lökte a cseh lányt.

A férfiaknál Charles Hamelin révén kanadai, a nőknél Vang Meng (Wang Meng) jóvoltából kínai siker született 500 méteren.

Az 5000 méteres férfi váltó elődöntőjéből Kína, Olaszország, Németország, az Egyesült Államok és Japán csapata jutott a vasárnapi fináléba.

A zárónapon mindkét nemben az 1000 méteres versenyeket, továbbá a legjobbaknak a 3000 méteres szuperdöntőt rendezik, végül a váltófinálék következnek.