Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb: összeért a férfi váltó

2013.02.12. 11:03

Telegdi Attila, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat folyamatosan fejlődik, és adottak számára a feladatok a március 8. és 10. közötti debreceni világbajnokságig hátralévő időben.

A vb szervezőbizottságának keddi közleményében a szakvezető leszögezte, biztos abban, hogy márciusra sikeresebb lesz a versenyzők formaidőzítése, mint a januárban rendezett malmői Európa-bajnokságon volt.

„A férfiváltónk a világkupa-sorozatban futamról futamra mind jobban összeért és folyamatosan fejlődik, jó úton jár" - fogalmazott Telegdi Attila, hozzátéve, hogy a szakmai stáb számára fontos feladat lesz levenni a korcsolyázók válláról a hazai rendezésű vb okozta plusz terhet.

„Nem döntőbe jutást tervezünk, de azt igen, hogy minden, számukra verhető ellenfelet győzzenek le a magyarok" - nyilatkozott a kapitány, jelezte, a férfiváltó messzire eljuthat a vb-n, ugyanakkor a női versenyzők kiszámíthatatlanabbak, velük kapcsolatban nehéz jósolni.

A debreceni világbajnokságon rekord létszámú mezőny vonul fel: 38 ország korcsolyázói, köztük a múlt hétvégén Drezdában zárult világkupa-sorozat dél-koreai összetett győztesei, a férfiaknál első Noh Dzsink Ju és a nőknél diadalmaskodott Sim Szuk Hi is indulnak.

A magyar csapat tagjait március 3-án nevezi meg a szakvezetés, Telegdi Attila ezzel kapcsolatban azt mondta, a válogatás során meghatározó lesz a versenyzők pillanatnyi formája.