Maze túl jó, halálos fenyegetést kapott

2013.03.04. 18:56

Még nincs vége az alpesisí-szezonnak, de Tina Maze a sportág abszolút sztárja idén, a szlovén síelőnőnél többet még sohasem nyert senki egy világkupa-idényben. A fölénye és eredményei megkérdőjelezhetetlenek, de van, aki nem tudott beletörődni, hogy ilyen jó, ezért halálos fenyegetést küldött Mazénak a Garmisch-Partenkirchen-i futamon.

Maze az első olyan síelő, aki egy idényben több mint 2000 világkupapontot tudott gyűjteni, és azzal is rekordot ért el, hogy már 19 futamon győzött. Még 9 futam volt hátra, amikor már eldőlt, az összetett világkupát nem lehet elvenni tőle, az óriásműlesiklást már megnyerte, és ha nem hibázik nagyot, a szuper-óriásműlesiklás szakágban is első lesz, de még a szlalomban is nyerhet.

   000 DV1403836

A győzelmek mellett valószínűleg azzal is egyedülálló, hogy a vasárnapi, garmischi versenyen mindenhová rendőri kísérettel ment, ha éppen nem a pályán volt. A szombati lesiklógyőzelme után a garmischi szervezőknek küldtek Mazét fenyegető emailt, akik komolyan vették a névtelen levelet, és mindent megtettek a versenyző biztonsága érdekében.

„Elég bizarr, csak nevetni tudok rajta. Tiszta a lelkiismeretem, senkinek sem ártottam, egyszerűen csak irigyek az emberek. Nem érzékeltem semmit, a fenyegetés a szervezőkön keresztül jött. Akárki is próbált nekem ártani, nem sikerült. Nagyon ocsmány, ami velem történt, de azt hiszem, ez is része a sportnak. Nincsenek szavak arra, hogyan éreztem magam. Megpróbáltam csak a versenyemre koncentrálni, de ez merőben új szituáció, nem is tudom igazán, hogyan kellene kezelni" – nyilatkozta a vasárnapi szuper-óriásműlesiklás után, ahol negyedik lett.