Két pofára eséssel nem lehet nyerni

2013.12.16. 19:08

A svéd Simon Persson bátor taktikával mindenkit meglepett a davosi sífutó-világkupa sprintjének elődöntőjében, de sikerült egy percen belül kétszer is buknia, minden esélye elszállt.

Persson nagyot húzott, amikor a 1,5 kilométeres távon már az elején az élre állt. A sífutó sprint taktikája többnyire arról szól, hogy az egyszerre induló hat versenyző a célegyenesre tartalékol, illetve azért küzd, hogy jó pozícióban forduljon a hajrára.

 Persson ezt a kiszorítósdit próbálta elkerülni, és már korán, bő ötszáz méterrel a cél előtt támadást indított. Ellenfelei nem is nagyon tudtak reagálni rá, jó tízméteres előnyt szerzett. 

A peches sífutó kétszer is bukott

Egy emelkedő azonban újraírta az egész futamot, Persson, mint egy kezdő, egyszerűen hasra esett felfelé menet. Egyből a harmadik-negyedik helyre csúszott vissza. Miután újra megtalálta ritmusát, feljebb ment, és az utolsó kanyarra már kedvező pozícióból fordult rá. Másodikként indíthatta volna a hajrát, de összeakadt a norvég Eirik Brandsdallal, majd egymásba gabalyodva mindketten elestek. 

A futamból az orosz Petyukov és Krjukov jutott tovább, a döntőt azonban már a norvég Anders Gloerssen nyerte.

Persson az éremre is esélyes volt, a kvalifikációs futamban a harmadik legjobb időt érte el, majd a negyeddöntőjét is megnyerte négy századdal Krujkov előtt.