Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Curling: Bérex Alexandra csapata 11 év után bukta a bajnokságot

2014.03.10. 22:44

A férfiaknál a COOL SE Jégfarkasok, a nőknél az UTE Bálnák csapata nyerte a curling országos bajbnokságot.

A két győzelemig tartó bajnoki döntőben mind a férfiak, mind a nők mezőnyében 3. mérkőzésre került sor, ugyanis múlt hétvégén egy-egy győzelmet szerzett a két-két finalista csapat. Így hétfő este mindent eldöntő összecsapásokra került sor, melyek tétje a magyar bajnoki cím, illetve az volt, melyik csapatok képviseletik hazánkat idén ősszel Svájcban az Európa-bajnokságon.

A férfiak párharcát a COOL SE Jégfarkasok címvédő csapata, valamint a múltban többször is OB-győztes Westbay SC I. vívta. A döntő első mérkőzését előbbi, második összecsapását utóbbi nyerte. A hétfői mérkőzésen 7-5 arányban ismét a COOL SE Jégfarkasok csapata bizonyult jobbnak, így ők szerezték meg a bajnoki címet.

A csapat tagjai: Ézsöl Gábor (skip), Belleli Lajos, Hall Krisztián, Nyitrai József, Varga Balázs, Vaspöri Tamás

Az ezüstérmes csapat tagjai: Nagy György (skip), Balázs Dávid, Czermann Kristóf, Jakab Zoltán, Kiss Zsolt

A bronzérmet az FTC Jégmadarak csapata szerezte meg. A csapat tagjai: Fóti Balázs (skip), Fóti Gábor, Riesz Gábor, Spiller Emilio, Szabad Tamás

A nőknél az egyeduralkodó, eddig mind a 11. bajnoki kiírás aranyérmét megszerző Westbay SC I. csapata találkozott az UTE Bálnákkal. Az első mérkőzést előbbi, a másodikat utóbbi csapat nyerte. A hétfői harmadik mérkőzésen az UTE Bálnák csapata nyert 9-8-ra, ezzel megfosztva trónjától a Szekeres Ildikó vezette WSC I.-et.

A bajnokcsapat tagjai: Palancsa Dorottya (skip), Kalocsai Vera, Miklai Henrietta, Nagy Tímea, Sándor Nikolett

Az ezüstérmes csapat tagjai: Szekeres Ildikó (skip), Béres Alexandra, Nagy Gyöngyi, Páthy-Dencső Blanka, Szentannai Ágnes

A bronzérmet az FTC End Hunters szerezte meg a tavalyi évhez hasonlóan. A csapat tagjai: Rókusfalvy Orsolya (skip), Gunzinám Zsanett, Halász Csilla, Miklós Kriszta, Riesz-Rókusfalvy Zsófia.