A horrorbukás után hazament, kért egy sört

2015.02.09. 19:02

Kiengedték a kórházból Ondrej Bankot, aki vasárnap bukott óriásit a Beaver Creek-i alpesisí-világbajnokság kombinációjában. A világbajnok is elismerte, hogy a cseh versenyző és szerencsétlensége miatt nyerhetett.

Bank a lesiklópálya utolsó ugratójánál bukott, mert lecsatolt az egyik léce. Eszméletlenül csúszott át a célvonalon. Az arcán csúnya sebek keletkeztek, és bokája is eltört. A vizsgálatok azonban más belső sérüléseket nem találtak, így kérésére kiengedték a kórházból.

„Megígértük nekik, hogy valaki majd gondomat viseli otthon, enyhe agyrázkódásom van, de nincs gond, emlékszem a nevemre, és tudom, kik vannak körülöttem. Örülök, hogy itt lehetek a srácokkal" – idézte Bankot a Sport.cz.

Ondrej Bank horrorbukása

„Csak az esés elejére emlékszem, az sem volt vidám, de aztán semmi sem rémlik. Nem láttam még azóta, de a többiek azt mondják brutális volt. Most azonban iszunk egy jó sört az egészségemre" – érzékeltette Bank, mennyire gyorsan túltette magát a horrorbukáson.

Pedig minden valószínűség szerint egy aranyérmet is bukott. A bukásáig nagyon szépen síelt, fél másodperccel gyorsabb volt a lesiklást nyerő Kjetil Jansrudnál. Hogy mennyire jól jött, az az is jelzi, hogy eszméletlenül is 24. lett az első számban.

Ebből legjobban Marcel Hirscher jött ki, a szlalomspecialista osztrák Banknak köszönhetően nem a 31-es, hanem az 1-es rajtszámot kapta a második számban. Így nem egy lesíelt pályán kellett szenvednie, hanem elsőként indulhatott, ezért is sikerülhetett neki ledolgozni Jansrud több mint három másodperces előnyét. Hirscher el is ismerte, hogy Bank nélkül esélye sem lett volna erre a bravúrra.

Még inkább örülhetett annak, hogy Bank megsérült, mert a cseh valószínűleg műlesiklásban is megőrzött volna valamennyit az előnyéből.


Férfi szuperkombináció, világbajnok:

  1. Marcel Hirscher (Ausztria) 2:36.10 (1:46.17 p/49.93 mp) 
  2. Kjetil Jansrud (Norvégia) 2:36.29 (1:43.01/53.28)
  3. Ted Ligety (Egyesült Államok) 2:36.40 (1:46.04/50.36)   

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport