Erzsébet
1 °C
4 °C

Az agresszív menet vége lécek nélküli hason csúszás lett

2017.02.16. 14:03

Az alpesisí-világbajnokság óriás-műlesiklásában az osztrák Katharine Trupp kontrollálhatatlanul nagy tempót választott, menetének végén már nem tudott, mit tenni. Az utolsó előtti kapunál bukott, hason csúszott be a célba. A számot a favorit Tessa Worley nyerte.

A St.Moritz-i óriás-műlesikló pálya többeknek gondot okozott, a szám egyik esélyese, a német Viktoria Rebenburg már a tetején kiesett. Megdobódott az egyik kanyarban, a leérkezés után pedig már nem tudott ráfordulni a következő kapura.

A második futambana lesiklás világbajnoka, a szlovén Ilka Stuhec is bukott, ő sem tudta befejezni a versenyt.

Trupp bevállalósan ment, a nagy tempónál többször a földet súrolta, a botja is leakadt, de mindig menteni tudott, újra uralni tudta a léceit. Az utolsó előtti kapunál azonban már nem tudott, mit tenni, a léce beleakadt az egyik póznába. Nagyot bukott, léceit elvesztve hason csúszott be a célba, közben még az utolsó kaput is lebontotta. Ideje talán még jó lett volna arra, hogy a második futamba kerüljön, de kaputévesztés miatt kizárták a versenyből. Úgy tűnik, komolyabb sérülés nélkül megúszta, mert le tudott sétálni a pályáról.

Az első futamban a francia Tessa Worley volt a leggyorsabb, 48 századot vert az olasz Sofia Goggiára, 72-őt pedig az amerikai Mikaela Shiffrinre. A második futamban Shiffrin nagyot ment, de csak egy helyet tudott előrelépni, Goggia bronzérmes lett. Worley a pálya felső-középső részén ment magabiztosan, így a lassabb alsó szakasz is belefért neki a győzelemhez. 

A szám magyar indulója, Archam Chiara kiesett a verseny első futamában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?