Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Nem a szuperóriás-műlesiklás Miklós Edit kedvenc száma

2017.12.03. 21:00 Módosítva: 2017.12.03. 22:38

A liechtensteini Tina Weirather nyert a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Lake Louise-i szuperóriás-műlesiklásában vasárnap, ahol Miklós Edit a 39. helyen végzett.

A szám idei világbajnoki ezüstérmese, és szakági vk-címvédője 11 századmásodperccel előzte meg a februári térdsérülése után egyre jobb formába lendülő svájci Lara Gutot. A dobogó harmadik fokára az osztrák Nicole Schmidhofer állhatott fel a szezon első szuperóriás-műlesikló versenyén, írta az MTI.

Az összetettben címvédő, s a mostani szezonban is első helyen álló amerikai Mikaela Shiffrin ezúttal ötödikként zárt.

Miklós Edit, aki pénteken balszerencsés körülmények között - az amerikai Lindsey Vonn bukása miatt megállították, az újracsúszása pedig már nem is lehetett igazán jó, mivel a havazás miatt sokat romlott a pálya, illetve a léceket nem lehetett újra felkészíteni - nem szerzett pontot, szombaton viszont 14. lett, ezúttal a 39. helyen zárta a versenyt, így nem szerzett pontot gyengébbik számában.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint utólag kizárták Miklós Editet. Stark Márton szövetségi kapitány elmondta, hogy a síléc kötése alatti emelő magasabban volt a megengedett öt centiméternél, az csíkszeredai születésű versenyző így hivatalosan helyezetlenül zárta a futamot.

„A mai nap nem ment olyan jól a sízés, mint tegnap, valahogy nem kaptam el a ritmust. Gyengén ereszkedtem. Azért zártak ki, mert minimálisan magasabban volt a kötésem, így a FIS szabványoknak nem felelt meg. De az igazat megvallva csodálkoztam volna, ha ma nem történik valami „érdekes”... Igazából elégedettek vagyunk, de ennyi balszerencse után már jó lesz hazamenni” - mondta a verseny után a magyar síző.

A lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni.

A nők világkupa-sorozata jövő pénteken a svájci St. Moritzban egy újabb szuperóriás-műlesiklásó futammal folytatódik.

Eredmények:

1. Tina Weirather (liechtensteini) 1:18.52 perc

2. Lara Gut (svájci) 1:18.63

3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 1:18.79

...39. Miklós Edit 1:22.00

Az összetett vk állása 7 verseny után (még 32 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 510 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 336, 3. Weirather 234, ...65. Miklós Edit 18