Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Sí világkupa: Miklós Edit vasárnap sem jutott tovább a kettes mérőpontnál

2017.12.17. 14:37 Módosítva: 2017.12.17. 14:47

Miklós Edit számára nem sok jót hozott Val d' Isere. A magyar síző kedvenc versenyszámában, a lesiklásban havazás miatt törölni kellett a szombati világkupafutamot, helyette super-G futamot tartottak, ahogy aztán vasárnap is, amikorra eredetileg is be volt tervezve.

Mindkét verseny hasonlóan rosszul sikerült a magyar sízőnek. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint Miklós Edit a vasárnapi futam során a pálya ugyanazon szakaszán esett ki, mint szombaton.

A versenyt a sérülésből visszatérő osztrák Anna Veith nyerte. A körülmények az előző napokhoz képest ideálisak voltak, és a pályát is sikerült elfogadható állapotba hozni a rendezőknek. Miklós, aki kieséséig elégedett volt szombati menetével, a 49-es rajtszámmal indult, ám a második mérési pont után kicsúszott a pályáról, nagyjából ugyanott, ahol az előző napon.

„Romlott a pálya minősége és a fényviszonyok sem voltak már jók, mire én következtem a versenyben. Belementem egy nyomba, ami kibillentett az egyensúlyból, és lekéstem a következő kaput” – foglalta össze kiesésének okát a verseny után kiadott nyilatkozatában a síző.

Idén a világkupa gyorsasági szakágaiban már nem rendeznek több versenyt, a sorozat következő állomása január második hétvégéjén az ausztriai Bad Kleinkirchheim lesz.