Hógolyóvál dobálták a sísztárt futam közben, begőzölt

2018.01.24. 11:01

Henrik Kristoffersen alig csúszott be a schladminig világkupa céljába, máris dühösen kiabált. Jó oka volt rá. Az aranyért küzdő norvég sízőt második menete közben hógolyókkal dobálták. Nem találták el, de megzavarhatta.

Az utolsó előttiként induló Kristoffersen a hazai favoritot, Marcel Hirschert próbálta megverni. Jó menetet produkált, de végül az is kevés lett. A norvég a célban dühösen reklamált a közönség miatt, fel is markolt egy kis havat, kidobta feléjük, majd az addig vezető Daniel Yulénak is panaszkodott.

A schladmingi villanyfényes szlalom a legnépszerűbb verseny az egész világkupában, a pálya mellé is rengeteg szurkoló odafér, több tízezezren voltak kint idén is.

„Ez borzasztó, több hógolyót is láttam, felém dobták. Ilyet nem lehet csinálni. Veszélyes lehet, ha az arcodba kapod"  – nyilatkozta az NRK-nak Kristoffersen. A norvég ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem ezért kapott ki. (A videón 0:55-tól látni, ahogy több hógolyó berepül.)

000 XL937

Hirscher is sportszerű volt, a célban is sajnálkozott Kristoffersennek.

Fantasztikus a közönség, 55 ezren vannak itt, de öt közülük idióta. Én szégyellem magam azok helyett, akik ezt Kristoffersennel tették

– nyilatkozta az osztrák győztes.