Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sorra vonulnak vissza a norvégok olimpiai legendái

2018.04.09. 12:39

Egymás után jelentik be a visszavonulásukat a legsikeresebb norvég téli olimpikonok. A négy aranyérmet szerző biatlonista, Emil Hegle Svendsen is a befejezés mellett döntött.

A 32 éves biatlonista már nem érzett motivációt arra, hogy felkészüljön a jövő évi, östersundi világbajnokságra.

Svendsen pályafutása során nyolc érmet nyert az olimpiákon, 2010-ben Vancouverben és 2014-ben Szocsiban kétszer-kétszer állhatott a dobogó tetejére, idén februárban Phjongcshangban két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, és ő vitte országa zászlóját a nyitóünnepségen.

Olimpiai sikerei mellett 12-szeres világbajnok, 38-szor nyert világkupaversenyt, a 2009/2010-es idényben megnyerte az összetett vk-t is.

000 13U3PT

Múlt héten a két legeredményesebb téli olimpikon, a biatlon Ole Einar Björndalen, valamint a szintén norvég sífutó, Marit Björgen jelentette be a visszavonulását. Mindketten nyolc olimpiai aranyéremmel zárták pályafutásukat.